„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Érdekesség: a Coperni bemutatja az Air Swipe táskát, amely 99 százalékban levegőből készült

Nem építészeti téma, de világújdonság, így megírjuk!

Ioannis Michaloudis görög kutató megalkotta az Air Swipe táskát a Coperni divatmárka számára a NASA által gyártott szilícium-dioxid aerogél felhasználásával, amelyet a “csillagpor elfogására” fejlesztettek ki.

A könnyű táskát a Coperni F/W 2024 kifutóshow-ján mutatták be a párizsi divathéten.

A kis táska szilika aerogélből készült, amely Michaloudis szerint a “legkönnyebb anyag a Földön”. A gázhoz hasonló kémiai összetételű anyag képezi a zsák héját, míg a belseje levegő. Ez azt jelenti, hogy a zsák teljes térfogata csak egy százalékban szilárd anyagból áll. Az Air Swipe táska mérete 27 × 16 × 6 centiméter, súlya pedig 35 gramm.

Rozsdamentes acél öntőformában alakítják ki „szuperkritikus” szárítási eljárással, amely meghatározott hőmérsékletek és nyomások segítségével alakítja át a folyadékokat üveggé.

Michaloudis elmondta, hogy a táska finom, de nem sérülékeny, és anyaga súlyának 4000-szeresét is elbírja, és akár 1200 Celsius-fokig is felmelegszik. A szilika aerogél tulajdonságait először Peter Tsou tudós fejlesztette ki. Az anyag világoskék színe a felszínén lévő “nanopórusokból” származik, amelyeket Michaloudis a bolygó égboltjához hasonlított.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Michaloudis évtizedek óta dolgozott a NASA-val különféle projekteken, és tagja volt az anyagot és annak alkalmazásait kutató csapatnak.

“Az Air Swipe táska és az anyag egy „köztes teret” jelent a tudomány és a művészet között.“– tette hozzá a kutató.

Michaloudis több görögországi és külföldi intézmény kutatójaként dolgozik, és a Copernivel dolgozott együtt a táska koncepciójának kialakításában, akik számos olyan ruhadarabot és kiegészítőt adtak ki, amelyek fejlett technológiát használnak, köztük egy rápermetezett szálakból készült ruhát.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb