napi hírmorzsák

Építészeti inspiráció: üvegfalakkal egészítették ki a megőrzött romos ház rusztikus falait

Az amerikai, Virginia állambeli építészeti projekt „radikális átlátszósággal” őrizte meg a romos, de történelmileg nagy jelentőséggel bíró épületet, üvegfalakba burkolva.

A Menokin Glass House projekt célja egy fontos történelmi személy, a Függetlenségi Nyilatkozatot aláíró Francis Lightfoot Lee otthonának megmentése anélkül, hogy az úgy nézne ki, mint eredeti állapotában, közel 250 évvel ezelőtt.

“Egy ház rekonstrukciója fedi fel a legérdekesebb részeket” – mondja Matt Webster építész, a Menokin Alapítvány tanácsadó testületének tagja. “Az üvegen át tisztán látható a 18. századi épület szerkezete.”

Az alapítvány ezt a megközelítést „forradalmian újnak” és a “múlt és a jövő közötti összeköttetés releváns, merész módon való kifejezésének” nevezi. A ház, mely egy 500 hektáros ingatlanon áll, az egyik legjobban dokumentált 18. századi ház Amerikában. Egy eredeti, 1769-ből származó bemutató rajzot, valamint számos kutatási jelentést és történelmi képet tartanak nyilván róla, amelyeket a projekt befejezésekor készítettek.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A kastély eredeti anyagainak kb. 80% -a maradt fenn, beleértve a homokkő külső homlokzatot és számos ép megmunkált fa elemet, ám a 20. század folyamán a szerkezet rohamosan romlani kezdett. Az 1960-as években egy kidőlt fa esett a házra, megsemmisítve annak felét.

Mikor a Menokin Alapítvány 1995-ben átvette, az épület romokban állt. Az alapítvány szakemberei az elmúlt 18 évet, egy olyan terv kidolgozásával töltötték, amivel az épület fennmaradt részét megőrizhetik, és elérhetővé tehetik azt a tudósok, a természetvédő szakemberek és a rajongók számára a folyamatos tanulás és inspiráció céljára.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close