„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Építészeti inspiráció: a múlt és a jelen drámai kontrasztja

A Vagantes Ermita House projekt az Ermita de Santa Isabel templom közelében található, Mérida Yucatán San Sebastián kerületében, Mexikóban. A helyi Gina Góngora és Arista Cero építészek által kivitelezett projekt egy elhagyatott épület felújítását foglalta magában, amelyet egy ideális térré alakítottak át olyan párok számára, akik Méridában szeretnének élni, a történelmi központ ikonikus negyedében.

A projektet egy 54 négyzetméteres, 12 méter széles és 4,5 méter mély területen alakították ki. A homlokzatot falazat alkotja, amely a korabeli agyagkeresztmetszetekkel díszített fal építési folyamatát mutatja. A homlokzaton két nyílás van, egy a bejárati ajtó és egy az ablak számára, mindkettő lécelt fából készült, az ablak vas zsanérokkal. A belső térben a fából készült rönkökből készült záróelemek közül öt megromlott, a födém pedig beomlott. A falakon a falazat befedésének jelei láthatók, a keleti oldalon pedig egy két falra támaszkodó vasbeton félemelet található, ahol a fürdőszoba található.

A projekt arra törekedett, hogy tiszteletben tartsa és meghagyja az idő múlásának ezen nyomait az épületen. Emellett a födémben meglévő rést kihasználva egy udvart hoztak létre, amely lehetővé teszi a fény és a szellőzés természetes módon történő bejutását a belső térbe. Az udvaron egy medencét helyeztek el, mely felfrissíti a beáramló levegőt a város forró időjárásától. Mellette található a konyha-étkező rész, amelynek fémből és üvegből készült összecsukható ajtaja a belső-külső határ elvesztésének gondolatával lehetőséget ad arra, hogy a szociális területet zárt terasszá alakítsák át. A földszinten egy kanapéból, egy fotelből és egy zsámolyból álló szoba, valamint a tér másik végén található fürdőszoba egészíti ki a szociális területet. A fém csigalépcsőn keresztül lehet feljutni a félemeletre, ahol a hálószoba található.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az alkalmazott anyagpaletta megőrzi a ház eredeti, romos állapotának jeleit, a födém, a falak és a padló javítását, helyreállításával új életet adva neki. Az új elemek, mint például a konyha, a medence és a lábazati szegélyek integrálása fehérre csiszolt cement felhasználásával jött létre, amelyet az ablakok és ajtók keretezésénél is használnak, hogy kontrasztot alkossanak a falak eredeti felületével.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb