„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Építészeti gyöngyszem Brazíliában

Brazília északkeleti régiójában, Bahia államban egy 330 négyzetmétereses házat épített a Studio OR + K. A házat szezonális bérlésre szánták, így ezt szem előtt tartva meg kellett őrizni egy bizonyos fokú semlegességet, ugyanakkor a rusztikus és elegáns hangulat fenntartása mellett, amely a Quadrado falut jellemzi. A TODOS Arquitetura dolgozott a különleges épület kincsekkel teli belsőépítészetén.

A legtöbb beavatkozást az a cél vezérelte, hogy kiemeljék a helyi kézművesek által készített darabok minőségét és újrahasznosított anyagokat használjanak, ahol csak lehetséges. A négy lakosztályban, a fürdőszobákban, a konyhában és a nagy nappaliban ugyanaz a stílusnyelv uralkodik: a helyi munkával finomított egyszerű anyagok adják a rusztikus és elegáns hangulatot, amely átjárja az egész projektet. A gazdag anyagpaletta fő elemei a beton, a réz, a bontott és újrahasznosított fa és kerámia.

Ellentétben a többi színes épülettel Quadradóban, Trancoso falu központi régiójában, a ház homlokzatát sima, fehér festék borítja, ami tovább hangsúlyozza az ajtók és ablakok újrafelhasznált fa anyagát. A jobb oldalon egy másik szokatlan példa az újrahasznosításra: a régi kenuból készült pad, mely a bontott terrakott padlón nyugszik. A padlón lévő durva fa textúrája kellemes tapintású, ezért nem igényel szőnyeget. A bontott fa és kerámia mellett számos más újrahasznosított anyagot beintegráltak a projektbe, mint például egy régi teherautó karosszériáját, melyből ágyfa lett.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A konyhában egy központi sziget telepítése optimalizálja a teret, és elősegíteti a nyaralóban szükséges munka- és étkezőterületek sokszorosítását. A központi pultot csiszolt gránit borítotja, míg az oldalsó pult gyantával polírozott betonból készült. A csaptelepeket és lámpákat szintén helyi kézművesek készítették.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb