napi hírmorzsák

Egy óriási víz alatti város található a világ legmélyebb medencéjében, Dubaiban -VIDEÓ

Dubai híres építészeti csodáiról, köztük a Burj Khalifáról, a világ legmagasabb felhőkarcolójáról; és a Dubai Mall-ról, amely a „világ legnagyobb vásárlási, szórakozási és szabadidős célpontja”. Legutóbbi turistamágnese azonban mélyen a víz alatt található.

A Deep Dive Dubai a legújabb attrakció, amely gazdagítja ennek a lenyűgöző városnak a félelmetes építészeti repertoárját. Ez több, mint egy búvármedence: egy hatalmas, víz alatti várost tartalmaz, amely felfedezésre vár. A legmélyebb búvármedence korábbi címét a lengyel Deepspot birtokolta, a maga megdöbbentő, 45 méter mélységével. Dubai azonban még ezt is a következő szintre emelte, a Deep Dive ugyanis 60 méter mély, és sokkal több, mint csupán egy merülőmedence.

A statisztika:
·14 millió liter friss vizet tartalmaz
·állandó hőmérsékletete 30 fok
·56 kamerát tartalmaz a biztonság érdekében, és világszínvonalú hiperbár- kamrát tartalmaz vészhelyzetek esetére
·még egy víz alatti filmstúdiója is van, amely a legnagyobbnak számít a régióban

A medence jelenleg csak meghívásos alapon üzemel, hivatalosan 2021 végén lesz nyitva a nagyközönség előtt. Az egyik legelső búvár, aki merült a vérfagyasztó medencében, Dubai koronahercege, Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk volt, aki maga is tapasztalt búvár.

Maga a medence egy nagy, osztriga alakú épületben található, amely az Egyesült Arab Emírségek kiemelkedő gyöngybúvárkultúrájára utal. Habár a külső szerkezet önmagában is lenyűgöző, ez csak a hab a tortán. Ami igazán egyedivé teszi ezt a búvármedencét, az azt kísérő víz alatti város. Úgy alakították ki, hogy hasonlítson egy elhagyatott civilizációra, változó hangulatú, kifinomult fény- és hangrendszerekkel. A búvárok akár víz alatti csocsó-t is játszhatnak a város árkádjában.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Bár a medence mélysége miatt megszerezte a Guinness World Records „A legmélyebb úszómedence a búvárkodáshoz” címet, mesés víz alatti városa, a helyszíni víz alatti filmstúdió és a hatalmas mérete (hat olimpiai méretű úszómedence) teszi a medencét igazán egyedivé.

A búvárok önállóan fedezhetik fel a víz alatti várost a webhely egyik szakképzett kalauzával történt közös túra után, és a Deep Dive tanfolyamokat is kínál kezdőknek és tapasztalt búvároknak is, mindezt azzal a céllal, hogy a lehető legbiztonságosabban teljen az élmény. Azok, akik nem akarnak mélyre menni, kiélvezhetik a helyszíni éttermet, amely lehetővé teszi, hogy a nagy ablakokon és TV-képernyőkön keresztül nézzék a medence eseményeit.

Dubai ismét újabb építészeti csodát hozott létre, amely garantáltan vonzza a látogatókat. A Deep Dive Dubai az igazi kalandorok esélye arra, hogy felfedezzék az Atlantiszhoz hasonló rejtett víz alatti várost – nem elveszett, de életre keltett a város legújabb lenyűgöző látványosságának mélyén.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb