„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Építészet egyszerű rekeszekből

A körülöttünk lévő, úgynevezett „szemét” óriási lehetőségeket rejt magában. Hány anyagot menthetnénk ki a hulladéklerakókból, hogy aztán újrafelhasználva valami újból hasznos dologot hozzunk létre belőlük? Egy kis kreativitással minden elem képes meghaladni az eredeti célját, és ennek érdekében néha nem is kell megváltoztatni a formájukat vagy az állagukat. Az indonéz Parisauli Arsitek Studio építészeti cég egyedi moduláris projektje is egy ilyen transzformációt mutat be.

Az építészek egy csomó műanyag rekeszt gyűjtöttek össze, és szó szerint építőkockákként használták fel őket. A rekeszekből falak, tornyok, válaszfalak és tetők formálódtak, miután összecsavarozták, és acéloszlopokkal és -keretekkel rögzítették őket. A projektben az egyes rekeszek így többféle funkcióval rendelkező szerkezeti elemekké váltak, nem csupán a falak építőblokkjaiként, de ültetvényes ládák, polcok vagy más tárolóegységek formájában is felhasználásra kerültek.

A koncepciót a cég Kotakrat– nak nevezte el, mely első prototípusa egy kis mecset, az indonéziai Tangerang forgalmas város központjában. Az egymásra rendezett ládák kicsi, részben zárt szobákat hoznak létre, ahová bőséges friss levegő és napfény áramlik be. A mecset padlóját szőnyegekkel egészítették ki, hogy az imádkozók kényelmesen ülhessenek vagy térdelhessenek, míg a szabagon álló rekeszek akár ülőalkalmatosságként is használhatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Parisauli Arsitek Studio szerint a koncepciójukat részben az a felfogás ihlette, hogy a műanyag rekeszek nem környezetbarátak pusztán azért, mert fosszilis anyagokból készülnek, hiszen teljesen feleslegesen gyártják őket, és csak eldobják, amikor már nincsen rájuk szükség. Az építészek emellett rámutatnak arra is, hogy a műanyag elég tartós ahhoz, hogy ellenálljon a természeti elemeknek. A projekt modularitása megkönnyíti a szétszerelést, ami a fenntartható építészet és tervezés egy másik fontos tényezője. Ha az imaterületre már nincs szükség, egyszerűen szétszedik, máshová szállítják, és teljesen új célra, új formában felépítik.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb