„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Energiatanusítvány készítése (zöldkártya)

Az Energy Friend Home rendszerben készült házak mindegyike fokozottan energiatakarékos épület.

A gépjárművekhez hasonlatosan kötelező lesz a házakra is a zöld kártya, vagy hivatalos nevén energia tanúsítvány.

Az Energy Friend Home Energiatakarékos Építési rendszer az A+ energiaosztályba tartozik, amely a létező legjobb energetikai minősítés az Európai Unióban.

szk144_4

Minden általunk elkészített családi házhoz cégünk ingyenesen elkészíti az Energia Tanúsítványt, melyet a használatbavételi engedélyezési eljáráshoz be kell csatolni.

Egy A+ energiaosztályba tartozó épület garancia Önnek, és egy esetleges eladáskor a Kedves Vevőnek is arra, hogy egy Horizont ház üzemeltetése kiemelkedően gazdaságos.

Az energiatanúsítvány kiállítását az Európai Unió 2002/91/EK EPBD irányelvével vezette be.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tanúsítvány két lépésben lép érvénybe: 2009. január 1-től az újonnan épült ingatlanok esetében kötelező lesz kiállítani, míg a használt ingatlanoknál a tanúsítás 2011. december 31-ig önkéntes.

Az energiatanúsítvány 10 évig érvényes.

A régi építésű épületek, melyeknek fűtési rendszere, valamint hőszigetelése nem megfelelő egyértelműen leértékelődnek a piacon.

Ha Ön Energy Friend Home házat épít, abban az esetben lényegesen értékesebb lesz a házának értéke, mivel az A+ energiaosztály a létező legmagasabb érték.

Energiatanúsítvány készítése (zöldkártya)Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

3 hozzászólás

 1. Szeretném tudni ,hogy kik adhatnak ilyen tanúsítványt ,és milyen tanfolyamot kell ehhez elvégezni na meg persze hol , és mennyibe kerül .

  Köszönöm: Dalmadiné

  1. Szeretném tudni ,hogy kik adhatnak ilyen tanúsítványt ,és milyen tanfolyamot kell ehhez elvégezni na meg persze hol , és mennyibe kerül

   1. Kedves Mariann!

    Az épületenergetikai tanúsítvány készítésére vonatkozó jogosultságot elsősorban A településtervezési és az építészeti-műszaki tervezési, valamint az építésügyi műszaki szakértői jogosultság szabályairól szóló a 104/2006. (IV. 28.) Kormányrendelet, másodsorban a 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet egyetlen mondatában szabályozza. Egyértelmű azonban, hogy személyhez fűződő jogosultsághoz kötődő tevékenység, melyet gazdasági társaságok, vagy más szervezetek kizárólag ilyen személyek alkalmazása útján gyakorolhatnak.
    Épületenergetikai tanúsítványt készíthet az építész kamara azon tagja, aki építészeti építésügyi műszaki szakértői szakterületen épületenergetika részterületen teljes körű (SZÉSZ8), vagy korlátozott (SZÉSZ8K) szakértői jogosultsággal rendelkezik.
    A teljes körű épületenergetikai szakértő (SZÉSZ8) teljes körű energetikai szakértésre jogosult az energetikai tanúsítvány kiállítását is beleértve. A korlátozott tevékenységi körű épületenergetikai szakértő (SZÉSZ8K) – 8 év gyakorlati idő és az 5 éves akkreditált tantervű egyetemi szintű, illetve mesterfokozatú végzettség megszerzéséig – az energetikai tanúsítvány kiállítására jogosult.

    A települési önkormányzat, az energiaszolgáltató szervezet, illetve a Polgári Törvénykönyv 685. §-ának c) pontja szerinti más gazdálkodó szervezet tanúsítási szolgáltatást akkor végezhet, ha a tevékenység ellátásához a jogszabályban előírt feltételeknek megfelelő tanúsítót foglalkoztat, vagy megbíz.

    A honvédelmi és katonai, valamint nemzetbiztonsági célú épületek tanúsítását az (1) bekezdésben foglalt feltételeknek megfelelő olyan tanúsító végezheti, akinek a külön jogszabályban meghatározott szintű nemzetbiztonsági ellenőrzését elvégezték.
    bővebb info: http://www.mek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1079&Itemid=143

    Tisztelettel:
    Készházportál Ügyfélszolgálat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb