Modern és luxus házak

Energiatakarékos luxus villa Spanyolországban

A Patio House egy enyhén lejtős helyen található, a Coves Noves területén, egy kis urbanizációban, Minorca szigetén, Spanyolország északkeleti partján.

A telekről nagyszerű kilátás nyílik a Földközi-tengerre, de sajnos egy 10 emeletes szálloda is felbukkan a láthatáron; régi ereklye azokból az időkből, amikor a táj integrációja kevesebbet jelentett. Ezen vizuális akadály miatt, és mivel a szomszéd háza csak néhány méterre van a telektől, a NOMO STUDIO építészei úgy döntöttek, hogy stratégiailag állítja be az helyiségekből való kilátást, meghatározott irányokba. Így a ház szilárd és üvegezett falainak váltakozása zavartalan kilátást nyújt a tengerre, az erdőre és a kertre, miközben elrejti a hatalmas szállodaépítményt és elszigeteli magát a szomszédoktól. A villa dombteteji elhelyezkedése figyelemre méltó kilátást nyújt, de ugyanakkor az erős északi szélnek is kiteszi azt.

A nap tájolása, a beállított kilátás és a szélvédelem figyelembe vételével az építészcsapat egy izotrop geometria bevezetése mellett döntöttek: az ötszög. A házat elforgatták, hogy minden szobából élvezhető legyen a tengeri kilátás, a szállodát kikerülve. Az ötszög magjából egy négyzetet távolítottak el, amely lehetővé teszi, hogy több napfény juthasson a házba, és érdekes vizuális kapcsolatot teremt a helyiségek között. Ez az “üreg” egy déli irányú teraszt alkot az erős északi szél ellen.

Három oldalát nagy üveg tolóajtók határolják, amelyek vizuálisan és fizikailag is összekötik a kert ellentétes zónáit, lehetővé téve a kilátást a tengerre a földszintről. A terasz negyedik falát egy az egyben eltávolították, ez a kültéri terek észak-déli tengelyét alkotja: terasz – étkező – terasz – úszómedence. Két toló ablak, amely a beltéri- kültéri étkező között lehetővé teszi a természetes szellőzés és a szélvédelem rugalmas vezérlését. Ősztől tavaszig a terasz megragadja a nap melegét, míg nyáron ugyanezt a helyet el lehet takarni és egy nagy tornáccá alakítani.

A homlokzati befejezés a helyi halász építészet jellegzetességére utal, meszelt, szemcsés falakkal és sötétkék vagy mélyzöld redőnyökkel. A pasztell türkiz színű alumínium árnyékolók egyértelmű kortárs jelleget kölcsönöznek a hagyományos kompozíciónak. Ezek a redőnyök napközben blokkolják a napot, és bebiztosítják a házat, amikor az szezonon kívül zárva tart.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A beltérben a világos színek és a magas mennyezet kombinációja változó szögekben tükrözi és maximalizálja azt a bőséges napfényt, amely a nagy ablakokon keresztül érkezik be. A nagy üvegfelületek és a folytonos fehér márványpadló kissé elmossa a határokat a belső és a külső tér között. Ugyanaz a helyi forrásból származó márvány megjelenik a ház több területén, beleértve a fürdőszoba, a konyha falainak és lépcsőinek burkolatát is, friss, modern megjelenést kölcsönözve a háznak. Néhány elem, mint például a medence, a lépcső korlátja vagy a konyhabútor megtörik a fehér tónusokat, türkizkék részletek bevezetésével, amelyek harmonizálnak a kinti redőnyökkel.

A jól szigetelt falak és a természetes keresztszellőztetés átgondolása szinte egész évben garantálja az épület energiamentes működését. A perforált redőnyök szabályozzák a napsugárzás mértékét az egyes évszakok és a nappali órák során, drasztikusan csökkentve a téli fűtési és nyári hűtési igényeket. A fűtést, a hűtést és a meleg vizet energiahatékony hőcserélő rendszer termeli, és az elosztott váltóáramú egységek lehetővé teszik, hogy a különböző helyiségek hőmérséklete független legyen egymástól.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb