napi hírmorzsák

Elvont művészeti alkotás, mely a globális műanyagválságra hívja fel a figyelmet

Benjamin Von Wong aktivista és művész felhívja a figyelmet a Föld műanyaghulladék-problémájára egy óriási csappal, amely műanyagot ereszt ki az égből. A torontói származású művész több kampányt is tervezett, hogy „érdekesebbé tegye a műanyagszennyezés unalmas problémáját”, köztük olyan művészeti projekteket, amelyek specifikusan a szívószálakra, poharakra és palackokra hívták fel a figyelmet.

„Tudtam, hogy fel kell lépnem a projektjeimmel, de meg kellett találnom a megfelelő partnert, aki hajlandó megkockáztatni a vadonatúj nagy ötletet. Szerencsémre Kanada francia nagykövetsége elfogadta a javaslatomat, egy művészeti installáció telepítésére, ami felhívja a figyelmet a műanyag káros hatására” – írja Von Wong a blogjában. „Ez volt a nagy lehetőségem, hogy többet alkossak, mint egy műalkotást. Ez volt a lehetőség, hogy létrehozzak egy szimbólumot, amely meghívja a világot a #TurnOffThePlasticTap mozgalomba!”

Óriási “szemétcsapjának” megépítéséhez a művész szellőzőcsatornákat mentett ki egy lerombolni készülő épületből. Miután több száz kilónyi horganyzott acélból készült, különböző méretű csatornát felhalmozott, Von Wong, munkatársai és önkéntesei kivágták, lefestették és átalakították azokat egy olyan csappá, amely éppen elfér egy szabványos kézi targoncán. A túlméretezett csapot ezután nagyjából 7.5 méter magasra emelték az égbe.

Csapata ezután több mint 100 használt műanyag palackot szerelt össze, és több száz eldobott műanyag tartályt csatolt hozzájuk olyan konfigurációkban, amelyeket minden helyen könnyen fel lehetett szerelni és szét lehet bontani. Az innovatív fotós öt különböző helyszínt választott ki, hogy kiemelje a műanyagválság súlyosságát: egy montreali újrahasznosító létesítményt, ahol az óriási csaptelep több hulladékot termel, mint amennyi naponta feldolgozható, egy konténerszállító pályaudvar, egy hulladéklerakó, egy játszótér és egy kanadai Oka strandot.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Egyes felvételeken Von Wong bőrszínű szövetből készült textilbe öltözött modelleket alkalmazott, hogy pózoljanak a szemét közepén, másokon pedig saját apró unokaöccsét, Kodyt mászkáltatta a szemétben, hogy szemléltesse, milyen abszurd a rengeteg szemetet létrehozni, és felhagyni az örökséggel a Föld lakóinak következő generációja számára.

A Turn Off the Plastic Tap projekt végső célja, hogy ráébressze globálisan a polgárokat arra, hogy mindannyian szerepet vállalunk a műanyagválságban, és arra buzdít más művészeket és kreatívokat, hogy segítsék az üzenet terjesztését azáltal, hogy elkészítik az óriási műanyag csap remixét, és megosztják azt webhelyükön és a közösségi médiában. Mindazok, akik 2021. november 4. előtt részt vesznek a mozgalomban, egy sorsoláson vesznek részt, ahol 10 000 dollár összértékű nyereményben részesülnek.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb