„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Dasha Plesen baktérium- spórákat alakított bizarr, de lenyűgöző művészetté

A moszkvai mikrobiológia rajongó Daria Fedorovának, sikerült kihasználnia a természet legapróbb csodáit, és hihetetlen kompozíciókba önteni őket. A tudomány és a művészet közötti határt átlépő Fedorova – aki Dasha Plesen néven dolgozik – baktérium-, gomba- és iszappenész törzseket gyűjtött össze, és tenyésztett petri -csészékben, mint az élő művészet apró alkotásai.

Minden kísérlet eredménye a készség és a véletlen kombinációjából ered. Fedorova mintákat vett az organizmusgyűjteményéből, műanyag edényekben, egy fiókban otthon tárolva, és tulajdonképpen „rajzol” velük a petri -csészékre. Mindegyiknek 5 és 20 nap között kell növekednie. Az eredmények attól függően változnak, hogy mely organizmusok kerülnek kapcsolatba egymással, hogyan reagálnak, és van-e szennyeződés.

Az egyes kompozíciókról készült közeli [makró]képek bizarr tájakat tárnak fel a ráncos, zselészerű anyagokból, a pompomhoz hasonlító golyókból, a spórák milliói által előállított finom csillogó porokból, és úgy néznek ki, mint egy bugyborékoló varázslat. E feltűnő alkotások némelyike ​​idegen bolygókat idéz fel. Fedorova időnként a petri -csészék nyilvános „bevetését” egyfajta performansz művészetként adja elő, sőt néhány festői jelenetét textilre nyomtatott képekké alakította át.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nyálkás penészgombák a Föld legérdekesebb organizmusai. A baktériumokból, élesztőkből és gombákból táplálkozó iszappenészek egysejtű élőlényként akkor léteznek, ha bőséges az élelem, és összegyűlve egyetlen kollektív testként mozognak, amikor szükség van az élelmiszerforrások észlelésére. Ebben az állapotban úgy nézhetnek ki, mint az erek, korallok, gyöngyök vagy absztrakt grafikai formák. Nincs agyuk, de okosak, emlékeznek az élelmiszerforrások helyére, és még komplex labirintusokat is képesek teljesíteni.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb