„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Elon Musk Neuralinkje beültette első chipjét emberi páciensbe

Bár messze sem építészeti témakör, érdekesnek találtuk, így megírtuk.

Az Elon Musk által Telepathy-nak nevezett agyi chipet úgy tervezték, hogy a felhasználók csupán a gondolataik segítségével irányíthassanak egy telefont vagy számítógépet.

“Az első alany, akibe vasárnap szerelték be az agy-számítógép interfészt (BCI), jól gyógyul” – jelentette be Musk az X-en (korábban Twitter).

A kísérletnek tavaly májusban adott zöld utat az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA), és szeptemberben kezdődött meg a toborzás az emberen végzett klinikai vizsgálatokhoz. A vizsgálat a kvadriplégiában – mind a négy végtag bénulásában – és más típusú mozgáskorlátozottságban szenvedő emberekre összpontosít majd.

“A kezdeti felhasználók azok lesznek, akik elvesztették végtagjaik használatát” – írta Musk az X-en. “Képzeljük el, ha Stephen Hawking gyorsabban tudna kommunikálni, mint egy gyorsgépíró vagy egy aukcióvezető. Ez a cél.”

A Prime tanulmány, ami a Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface (precíz robotikusan beültetett agy-számítógép interfész) rövidítése, a Telepathy implantátum és a hozzá tartozó sebészeti robot biztonságosságának felmérésére irányult.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Neuralink úgy tervezte a robotot, hogy az implantátum “ultrafinom és rugalmas szálait” – amelyek mindegyike vékonyabb, mint egy emberi hajszál, és együttesen több mint 1000 elektródát tartalmaznak – az agynak abba a részébe helyezze, amely az ember mozgási szándékát irányítja.

A cél az, hogy az implantátum rögzítse ezeket a jeleket, és vezeték nélkül továbbítsa őket egy olyan alkalmazáshoz, amely képes dekódolni viselője mozgási szándékát, lehetővé téve számára, hogy anélkül böngészhessen az interneten vagy játszhasson anélkül, hogy fizikailag mozognia kellene.

A tanulmány most azt fogja tesztelni, hogy az eszköz a tervezett módon működik-e, és Musk azt állította, hogy az első eredmények ígéretesek. Elon Musk eredetileg 2019-ben mutatta be az agyi implantátummal kapcsolatos terveket, és bejelentette, hogy a vállalat a következő évben sertéseken kezdi meg a tesztelést.

Az amerikai törvényhozók vizsgálatot kértek annak kivizsgálására, hogy Musk állítólag félrevezette-e a befektetőket az implantátum biztonságosságával kapcsolatban, miután a Neuralink majmokon végzett kísérleteinek állatorvosi feljegyzései azt mutatták, hogy egyes állatok “legyengítő egészségügyi hatásokat” szenvedtek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb