napi hírmorzsák

Egy volt autójavító garázsból lett elegáns luxusotthon a milánói kínai negyedben

Az olasz Tomo Architects építésziroda a legkisebb részletekre való odafigyeléssel egy volt autójavító garázst alakított át egy luxuscikkekkel foglalkozó vállalkozó divatos otthonává, a milánói kínai negyedben.

Az átalakított milánói garázs külseje
A Tomo Architects átalakított milánói garázs nappalija

Az 1800-as évekből származó, kétszintes téglaépületnek jó állapotban volt a szerkezete, de az elmúlt évtizedekben minden falat és mennyezetet zavarba ejtően fehér táblákkal borítottak, a fából készült mennyezet pedig kezdett romlani. A Tommaso Fantoni cégalapító által vezetett tervezőcsapat lehántotta az újonnan hozzáadott építési rétegeket, feltárva a gyönyörű tégla boltíveket, amelyek végül az egész tervet meghatározták.

“Minden széle lekerekített, ahol csak lehetett, beleértve az egyik öntött betonfalat is, hogy minden mozgás, az érintés és a szem számára is folyékony legyen” – magyarázta Fantoni. “Még a lekerekített sarkú mesterágy is egyedi, félköríves fejtámlát kapott, hogy illeszkedjen az egyik téglaívbe.”

Átalakított milánói garázs hálószobája téglaboltozattal
Milánói átalakított garázs emeleti szobája
Átalakított milánói garázs lépcsőháza az emeleti szobába

Bár csak két hálószobával rendelkezik, a 300 négyzetméteres területet jól felosztották a tulajdonos nagy összejöveteleihez, mint egy nagyszerű teret a partikhoz. A közös helyiségek közé tartozik a konyha és az étkező, valamint egy tágas nappali, amelybe egy beépített, ívekben kialakított, emeletes ülőgarnitúrát építettek be. Vannak még extra “ülő szobák” is, egy a főszinten és egy az emeleten, amely az alatta lévő szórakozóhelyre néz.

Az átalakított milánói garázs étkezője
Az átalakított milánói garázs konyhája

Fantoni személyes érdeklődést mutatott egy személyre szabott tér kialakításában a tulajdonos számára, aki egyben vitorlás bajnok is. “Mindent én találtam ki, egészen a WC-papír tartóig” – mondta. Az elsősorban fából, vasból, téglából és betonból álló anyagpalettát használva az építész olyan különlegességeket hozott létre, mint a kerek betonlépcsőházba zárt körlépcső, hajócsavar ihlette tölgyfa lépcsőfokokkal. A padlót széles tölgyfa deszkákból alakították át, a hézagokat feketére festették, hogy a vitorlás hajók fedélzetének megjelenését utánozzák. A mesterfürdőszobát Liguria koromszürke pala burkolattal burkolták, amely a tulajdonos kedvenc vitorlázóhelye, és amely színválasztás nyugtató nyugalmat áraszt a helyiségben.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“A tervezés és a részletek minősége az, ami vonzó számomra” – mondta az építész. “A legegyszerűbb dolgok mindig a legszebbek.”

Az átalakított milánói garázs fürdőszobája pala szürke falakkal
Az átalakított milánói garázs téglaboltozatos gardróbszekrénye

Az ilyen típusú részletekre való odafigyelés belenevelődött az építészbe; az építészet és a formatervezés volt a kenyere már gyermekkorában is, hiszen a híres építész és bútortervező Osvaldo Borsani unokája, valamint Valeria Fantoni-Borsani és Marco Fantoni elismert tervezők fia. Tommaso saját kreatív érzékének köszönhetően egy évtizedes karriert futott be a Norman Foster Foster + Partners New York-i kirendeltségénél, majd 2015-ben saját stúdiót alapított.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb