„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Egy viktoriánus sorház “játékos és buja” bővítése

A brit Charles Holland Architects stúdió egy kelet-londoni viktoriánus sorház szokatlan, színes bővítését készítette el.

A Charles Holland Architects felújította a Bow lakóövezeti negyedben található házat, és egy bővítéssel egy olyan otthont hozott létre, amelyben a nagy, nyitott alaprajzú elrendezés helyett számos, egymással összekapcsolt tér található.

“A tipikus viktoriánus sorház bővítésének megszokott modellje egy erősen üvegezett, egyterű, nappali-konyhát és étkezőt tartalmazó tér hozzáadása” – mondta a Charles Holland Architects alapítója, Charles Holland. “Ez gyakran az élmények változatosságának hiányát és a használati módok szétválasztásának hiányát eredményezi.”

“Ügyfeleink szerették volna elkerülni a gyakran steril tereket, amelyek szintén ezt eredményezik. Ehhez jött még az az elkötelezettség, hogy a meglévő szövetből a lehető legtöbbet megőrizzük.”

Az otthon hátsó részében, a meglévő ház alapterületén belül, az egyik fal mentén egy kék színű egységekkel és fehér csempézett hátfalú konyhát helyeztek el. Ezzel szemben az átépített oldalsó bővítményben a stúdió egy kis étkezőtermet hozott létre íves tetővel, egy zárt dolgozószoba és egy kis udvar mellett.

“Változatos terek sorozatát terveztük, amelyek hangulatban, megvilágításban és hangulatban váltakoznak” – mondta Holland. “Az új és a régi elemek egymásba olvadnak.”

“Vannak kis terek – a dolgozószoba, külső terek – az udvar, függőleges terek – a fénykút és tágasabb terek, mint például az étkező.”

Az új földszinti tereket egymáshoz és a ház elején lévő nappalihoz egy egymáshoz igazodó, kör alakú ablakok hármasa köti össze. A felújítás során a stúdió arra törekedett, hogy használható, de szórakoztató tereket hozzon létre az élénk festék- és anyagválasztással, valamint a dekoratív díszlécekkel együtt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Ahelyett, hogy minimális részletekkel és árnyékrésekkel kerültük volna el a csomópontokat, a jó öreg, divatos díszléceket karoltuk fel!” – mondta Holland. “Az extra nagyméretű szegélylécek és dado sávok fontos részét képezik a dekoratív rendszernek. Arra is felhasználtuk őket, hogy felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy a padlószintet lejjebb vittük, így a szegélylécek szabályos magasságban kezdődnek, de váratlanul mélyre kerülnek.”

Holland reméli, hogy a felújítás megmutatja, hogy kellemes tereket lehet létrehozni úgy, hogy közben korlátozzák a sorházak bérbeadásakor gyakran előforduló bontás mennyiségét.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb