napi hírmorzsák

Egy többszintes fa-játszóház gazdagítja egy londoni otthon apró hátsókertjét

A faházak egyedülálló élményt nyújtanak, amelyekkel úgy érezheted, hogy egy vagy a természettel, egy biztonságos és kényelmes szerkezetben, a lombkoronába befészkelve. A közvetlenül egy fára való építés általában a lényeg, és talán a koncepció meghatározó jellemzője. De még ha nincs is megfelelő fa, amely erős támasztékot nyújtana, akkor is utánozható a faház érzését, ha megfelelő magasságú és léptékű, önhordó “famentes faház” szerkezettel, amely szemmagasságba visz a környező ágakkal.

Londonban egy kisgyermekes család pontosan ezt tette. Mivel nem rendelkeztek saját érett fákkal és még a szomszéd öreg, betegeskedő fáját is elveszítették, amely árnyékot és a természetes környezet érzetét adta városi hátsó udvaruknak, a De Matos Ryan építészirodához fordultak, hogy építsenek egy olyan szerkezetet, amely a faházak csodáját idézi, helyett adva a gyerekeknek az időtöltésre. Így, a 2021-ben elkészült “Penfold” projekt a játszóházak egy szokatlan változata, amelyet más fátlan környezetekben is utánozható.

“Minden gyermeknek korlátlan világlátása van, akik, ha lehetőséget kapnak arra, hogy kifejezzék magukat, rendkívül innovatív és fantáziadús koncepciók katalizátoraként működhetnek” – mondják az építészek. “Együtt dolgoztunk ki ötleteket egy olyan odú köré, amely a felnőttek számára megközelíthetetlen, de varjúfészekkel rendelkezik, utalva a kedvenc rajzfilmjükre, a Danger Mouse-ra, amelyben a vonakodó társ, Penfold egy félénk, szemüveges hörcsög.

A Penfold kódneve engedélyt adott egy teljesen fenntartható, geometrikus faváz kifejlesztésére, amely elementáris és egyszerű. A szerkezetet darabokban kellett előregyártani, és a házon keresztül lakóházi méretarányos ajtókon keresztül kellett átvinni. Amikor összeszerelték a háromszög alakú Douglas fenyő keretek egy csonka piramis alakú szerkezetet alkottak. A szibériai vörösfenyőből készült rácsos burkolat rozsdamentes acél kábelrácsot kapott, hogy a térfogat fölött kúszónövények növekedését ösztönözze, és végül “egy soha nem volt fa érzetét keltse.”

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

De Matos Ryan szokatlan formát és absztrakt méretarányt adott a Penfold faháznak, hogy az a gyerekek képzeletével bármi mássá válhasson, a kalózhajótól a kastélytoronyig. Magassága miatt, építési engedélyt kellett kérniük az építéséhez, amelyet csak azzal a feltétellel adtak meg, hogy a családnak el kell távolítania, ha valaha is eladják az ingatlant. Szerencsére, mivel moduláris, ez csak azt jelenti, hogy lehetőségük lesz összepakolni és magukkal vinni, ha akarják.

Az építmény a gyermeki csodálat érzését hozza a kompakt kertbe. Az építők biztosították a “csak gyerekeknek” szóló politikát azzal, hogy a bejáratot olyan alacsonyra építették, hogy a bejutáshoz kényelmetlenül szűk helyre kellene bemászni. Ez adja meg a szerkezet gyermeki izgalmát.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb