„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy orvosi klinika, otthonos belső terekkel

A Acr Arquitetura és a Noak Studio projektje kiemelkedik São Paulo városi megjelenéséből annak elhelyezkedése és kialakítása miatt.

Egy erdős út közepén található az Alice Medical Clinic, egy privát orvosi klinika, mely egy a telken korábban épült szerkezetből kiindulva épült. Az eredeti struktúrából megőrzött területeket helyre kellett állítaniuk és újra kellett minősíteniük, hogy megfeleljen a klinikai előírásoknak.

A projekt meghitt és családias élményt nyújt a felhasználók számára. Ez az előfeltétel már a márka koncepciójának része volt. Mivel az Alice sok új technológiával és magasfokú vendéglátással kívánja meghatározni az egészségügyi szakemberek közötti kapcsolatot, az építészet ezeket az értékeket igyekezett tükrözni az elrendezésben és a tervezésben.

A homlokzat a projekt egyik csúcspontja; egy fehér bioklimatikus áttetsző membrán, mely eltörli a vizuális határt a külső és belső között. Ez a megoldás szimbolikusan átláthatóságot és folyékonyságot ad az atmoszférához. A belső teret egy teljesen szabad, akadálymentes nyitott területként tervezték. A váróterem és a recepció ebben az értelemben sokkal inkább hasonlít valaki nappali/étkezőjére, mintsem egy klinikai környezetre, a rendelők pedig valóban inkább en-suite hálószobák, mintsem orvosi szobák. A minimalista és helyenként rusztikus részletek keveredése, az anyagszerűség és a térbeliség garantálja a projekt számára a szükséges hangulatot; a kórházi esztétika józansága és a kortárs lakóépítészet egyensúlya.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az orvosi tevékenységek területei, amelyeket a személyzet saját szobáinak hívnak, többnyire a felső emeleten helyezkednek el, hogy elősegítsék a magánélet fenntartását. Az emeleten telemedicina szobák, családi rendelők és adminisztratív helyiségek is találhatók. A klinika még egy kis belső kertet is kínál a páciensek és kísérőik számára.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb