„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy elhagyatott detroiti pékségből lett művészeti tér

A holland OMA stúdió a Little Village fejlesztés részeként egy 1900-as évek elején épült pékséget és raktárt művészeti központtá alakított át, amelyen 1000 ablak található.

A Lantern-nek, azaz “Lámpás”-nak nevezett épület 2072 négyzetméter területet tartalmaz két művészeti non-profit szervezet számára, kiskereskedelmi és stúdióterekkel, valamint egy kiterjedt udvarral. A projekt három, az 1920-as és 1960-as évek között épült épületet egyesít, a régebbi épületekhez használt téglával, a legújabb épületekhez pedig egy betonfalazattal. A szerkezetek mindegyike egy vonalba került az északi épülettel kétszintesre, míg a többi egyszintes volt.

Az építmény közepén a mennyezetben lévő téglafal egy része leomlott, fém szarufák látszottak; Az OMA úgy döntött, hogy nyitva hagyja ezt, és egy félig zárt udvart hozott létre terrakotta fehérítő lépcsőkkel és egy fehérre festett ráccsal, amely az eredeti szarufákat idézi. Az udvar hátsó részében a kétszintes és az elsődleges bejáratként szolgáló betonszerkezet közé egy állóvarratú fémfűrészfogtetős szerkezet került, amely összeköti a két szomszédos építményt.

A kétszintes építményhez a tégla felújítása, a deszkázat ablakok javítása, bővítése és működőképessé tétele megtörtént a szellőzés optimalizálása érdekében. A második emeleten művészstúdiókat telepítettek. A déli épületben az OMA megtartotta az eredeti betonfalat, de a szabványos ablakok létrehozása helyett a homlokzat fehérre festése és 1353 lyuk fúrása mellett döntött.

A lyukakat ezután üvegtömbökkel töltötték ki, amelyeket éjszaka belső világítás világít meg, így az épület lámpásszerű hatást kelt, amelyről el is nevezték. Belül a meglévő ipari felületek nagy részét megtartották, a művészterek nagy részét kitett téglák borították. Az I-gerendákat helyenként sárgára festették.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A rétegelt lemez keretezés a nyitottabb terek egy részét kettéválasztja és a malomszerkezet egy részét alkotja, észrevehetően a beépített polcokon és a recepción. A legmodernebb HVAC-rendszereket telepítették, és az ipari esztétika előmozdítása érdekében kiszolgáltatták.

A kis falut a Library Street Collective helyi művészeti csoport fejleszti. Eddig tartalmaz egy templomot, amelyet a Peterson Rich Office művészeti galériává alakított át, és a közelmúltban a SO-IL és az Office of Strategy + Design bejelentette, hogy egy ipari kikötőt több művészeti térré alakítanak át.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb