napi hírmorzsák

Dr. Clark- Yudai Kanayama új kínai belvárosi étterme az „álomprojekt”

Yudai Kanayama gyorsabban nyit új bárokat és éttermeket, mint ahogyan legtöbb ember parkolóhelyet talál az autójának. Csak az elmúlt egy évtizedben két testvér japán stílusú Izakaya éttermet mutatott be Manhattanben, egy hangulatos vendéglőt az Essex Market alsó szintjén, és a Nowadays éttermét, mely egy forró ponttá vált Ridgewoodban. És bár ebben a pozíciójában sokan már egy örökké szóló, jól megérdemelt nyaralást vennének ki, Kanayama nem áll meg, nemrégiben nyitotta meg kapuit a Dr. Clark nevet viselő éttermének, egy épületben a nagy népszerűségnek örvendő karaoke bárral, a Winnie’s-el és a Lalito étteremmel.

Amikor Kanayama 2019 végén meglátogatta a Hester utcán lévő Bode üzletet, a hely azonnal megfogta. A konstruktív szempontok vonzóvá tették azt számára, de ami igazán lenyűgözte, az a kávéfoltos festésű természetes rétegelt lemez, amely szinte uralta a belső tereket. Ezen inspiráció hatására jött az ötlete, hogy valóra váltsa az álomprojektjét, így felkutatta az üzlet létrehozásáért felelős tervezőket, Aaron Aujla és Benjamin Bloomstein, a Green River Project-től. Felvázolta nekik a Dr. Clark ötletéről alkotott képét, egy kihívó és vonzó találkozóhelyet leírva, amely otthonára emlékezteti- Hokkaidóra, Japán második legnagyobb szigetére, amely jingisukánról (Dzsingisz Kán bárány BBQ) és az egészséges mezőgazdasági történelemről híres.

Miután belekezdtek a munkálatokba, az álom keveredni látszott a rémálmokkal, pillanatokkal, amikor a projekt egy hónapos ütemtervének betartása nehezebb feladatnak tűnt, mint eljutni az univerzum legtávolabbi bolygójára.

„Körülbelül négy hét volt 60 egyedi bútordarab legyártására” – magyarázza Aujla. Ide tartozik a 14 kézzel készített afrikai mahagóni bárszék, nyolc alumínium barbecue asztal és 25 vászonkárpitozott asztali szék. Aztán ott voltak az extrém díszítések: házi készítésű alumínium gyertyák, egy puha megvilágítással körülvett téglalap alakú oszlop, és maga a kiemelkedő japán mezőgazdasági termelő, Dr. William C. Clark miniatűr agyagszobra (amelynek életnagyságú másolata továbbra is Hokkaidóban található meg). De Dr. Clarkban a legpedánsabb részletek a padlóra és a külső homlokzatra faragott japán karakterek, amelyek lefordítva apró részletekkel szolgálnak az étteremről, ideértve a kabinok számát, az üzemórákat és így tovább.

A menü

Kanayama menüjén megtalálható a Dzsingisz-kán bárány BBQ, más néven mongol barbecue, mint a konyhafőnök ajánlása. A körülményes főétel egy Hokkaidói helyi étel, amely grillezett ürühúsból (fiatalabb és kevésbé erőteljes ízű juh) és egy speciális rácson elkészített zöldségekből áll, aminek a közepe kiemelkedik. Dr. Clark számára a bárányhúst a New York állambeli KinderHook gazdaságokból szállítják. Kanayama úgy véli, hogy nagyobb sláger lesz az Egyesült államokban, mint a szülővárosában, mivel „a japán emberek nem értik az ízét”.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Egy másik, a Clark által kínált különleges étel a tengeri sün, Mumetake Ogata séf kedvence, az egykori halász, akit személyesen egy csomó kritikus fogadott “tüskés” megjegyzésekkel, Japán legészakibb pontján. Kanayama hozzáteszi, hogy az egyedülálló étteremben egy késő esti tej-parfé is szerepel, amelyet játékosan „Hokkaido részeg ételeinek” nevez.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close