„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Döngölt föld-homlokzattal rendelkezik a párizsi, 50 százalékban természetes anyagokból épült sorház

A francia Déchelette Architecture stúdió elkészítette a Casa Franca városi házat és művészek műtermét Párizsban, amelyet egy nagy döngölt földfal jellemez.

A város 18. kerületében található, 400 négyzetméteres tér tulajdonosa és ott élő művészei számára kialakított élettereket ötvözi a jótékonysági Greenline Alapítvány székházával, amely a művészet segítségével ösztönzi az erdők megőrzését. Az alapítvány küldetésének megfelelően a Déchelette Architecture azt mondta, hogy a Casa Francát az erdő ódájaként tervezte, és előnyben részesítette a bioanyagokat, köztük a keresztezett fát (CLT) és a döngölt földet.

Miközben tiszteletben tartja az alapítvány ambícióit, a Casa Franca egy francia fenntarthatósági törvényhez is igazodik, amely biztosítja, hogy minden új középület legalább 50 százalékban fából vagy más természetes anyagokból épüljön fel. A stúdió szerint a Casa Franca homlokzata a párizsi döngölt földépítés egyik első példája. A falat acél áthidalókkal, küszöbökkel és korlátokkal látták el, hogy kontrasztot adjanak az anyag érdességéhez.

A projekt elrendezése a földszinttől felfelé gradációt hoz létre a magánéletben: a nyilvános művészek műterme a bejáratnál, a művészek szállása felett, a tulajdonos hálószobája pedig az épület tetején található. Az épület két legfelső szintjét kívülről alumínium borítja, és a földdel döngölt homlokzattól távolabb helyezkedik el, így helyet ad egy nagy terasznak és egy fásított tetőnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Casa Franca belső tereit mindvégig travertin kőből, nyírfából és fémből készült texturális panelekkel egészítették ki, növelve a természetes anyagok palettáját. A Déchelette Architecture “az építészet és a művészet metszéspontját” kívánva a belső tereket is állatfestményekkel és egyedi bútorokkal tervezte, beleértve a törzsszerű támasztékokkal ellátott könyvespolcot is, amelyek az erdőt idézik. Egy szimbolikus “fa” ívelt körvonala átvág az otthon összes szintjén, a padlón, az üvegen és a világító mennyezeteken található jelöléseken keresztül.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb