„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Desert X AIUIa Art Szaúd-Arábiai létesítménye a történelmi kereskedelmi útvonal mentén, lélegzetelállító

Van valami különösen lenyűgöző a túlméretes művészeti installációkban, amelyek a fenséges természeti tájjal ellentétben helyeznek el. Helyszínhez illő kiállítás a Desert X korábban varázslatos kreálmányait a Coachella-sivatagban állította ki 2018-ban és 2019-ben, és most 14 interaktív műalkotást hozott létre egy történelmi szaúd-arábiai kereskedelmi útvonalon. Az AlUla Királyi Bizottságával együttműködve, valamint Raneem Farsi és Aya Alireza szaúdi közreműködőinek kurátora révén a kiállítás kultúrák közötti párbeszédet kíván létrehozni a régió művészei és a kaliforniai Desert X korábbi iterációjának művészei között.

A Szaúd-Arábia északnyugati részén található AlUla egyben az ország első UNESCO által védett helyszíne, és Jordánia déli részén a Nabataean civilizáció legnagyobb megőrzött helyszíne, a Pálma-ligettel és a kifinomult homlokzatokkal és sírokkal, melyek homokkő sziklákba vannak faragva. Az elmúlt néhány évben a Szaúd-Arábia Királyság “élő múzeummá” alakította az ősi civilizációk kereszteződéseit ábrázolva. A Desert X AlUla lesz a helyszín első jelentős kortárs művészeti installációja, amelynek minden darabja valóban egyedülálló módon kapcsolódik a környezetéhez.

A kiállított munkák között szerepel Lita Alburquerque „NAJMA” című csillagtérképe, amely egy női űrhajós történetét mutatja be, aki a Földre látogat, hogy elterjessze a csillagászat és a navigáció ismereteit. Az installáció hivatalos weboldala elmagyarázza: “Albuquerque évekkel ezelőtt elgondolkodolt Elyseria nevet viselő karaktere egy mély történetet mesél el – a figura hatalmas installációi, különféle helyszíneken ki lettek állítva világszerte. Minden hely színpadi jelenetté válik, ahol a fény, a csillagok és a kollektív ismeretek narratíváját tárják fel. Elyseria egy feltűnő ultramarin kék pigmentben jelenik meg, amely a kozmosz kiterjedésére emlékeztet, egy mitikus figurát testesít meg, mely az ő bölcsességének és történetének üdvözlésére szolgál. ”

A drámaibb installációk között szerepel Rashed Al Shashai “A Concise Passage”, amelyben a műanyag raklapokból készített piramis mind a hely ősi történelemére utal, mind menedéket, és pihenést nyújtva a lakókocsik és a mai kereskedelem utazói számára. A weboldal megjegyzi, hogy: „Itt az AlUla történelmének útjában áll, mint a forgalmas kereskedelem útvonalán, a központban, ahol a Föld különböző sarkaiból származó áruk egykor kezet cseréltek. Az AlUla-ban Al Shashai összehozza ezt a két ötletet, és egy piramist ábrázol, műanyag raklapokból. Maga a piramis alakja AlUla fontosságára utal, a civilizáció bölcsőjére, és annak újra felébredésére.” A kék raklapok és a színes átjáró ellentétben állnak a táj nyugodt hangulatával. Vidám és hangsúlyos kortárs emlékművé válik; a tudás jelzőfénye, maga AlUla metaforája. ”

A “A Glimpse of the past” kiállításának céljából Zahra Al Ghamdi kb. 6000 különféle méretű ónkonténert fektetett a homokba. Az AlUla mezőgazdasági vagyona, a bőséges pálmafa-ligetekben rejlik, amelyek generációk óta táplálják a terület kereskedelmét, valamint a vízforrások amelyek fenntartják őket. ”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A látogatók szinten megcsodálhatják Manal Al Dwayan „Now you see me, now you don’t” című sorozatát, amely a sivatagba állított trambulin sorozatból áll, amely sötétben világít. Ez az installáció utánozza a délibáb megjelenését. A pocsolya-szerű alkotóelemei “nem illenek ebbe a tájba, mégis oda tartozva jelennek meg az AlUla kőzet hasadékában.”

Tekintsd meg mind a 14 varázslatos installációt online a Desert X AlUla webhelyén. Ha lehetőséged van Szaúd-Arábiába látogatni, hogy személyesen megnézd, akkor jobb, ha gyorsan cselekszel, ugyanis a kampány mindössze idén március 7-ig fut.

forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb