„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Csodálatos skandináv stílusú nyaraló a norvég hegyekben

A norvég LINE SOLGAARD ARKITEKTER Weekend House Frederikstad ingatlanja a tengertől körülbelül 200 méterre található, és délnyugati irányban a partjára és a vízére néz. A meglévő terep nagyrészt kerek dombos hegyekből áll, néhány fenyő- és tölgyfával. A fák nagy része az építési folyamat során megmaradt.

A 90 négyzetméteres hétvégi háznak szánt szerkezet a telektől északkeletre helyezkedik el, dél -nyugaton egy nagy szabadtéri teret létrehozva a tenger felé. A szabadtéri lakóterek helyet biztosítanak a kültéri tevékenységeknek a bizonyos mértékig érintetlen tájon. A hétvégi ház négyzet alakú geometriára épült, és egy absztrakt forma, amely a természet összetettségével szemben tudatosítja bennünk a világban való létünket. A belső tér a nyitott és sűrű felületekre összpontosít, amelyek gyönyörű kilátást és fény- és árnyékjátékot teremtenek a belső felületeken.

Az alap öntött beton, közvetlenül a lejtős hegyekre öntve. A fal közepén szigetelés van, belül és kívül pedig kezeletlen beton található. A beton színe hasonló a hegyhez, és idővel patinája lesz, amely jobban illeszkedik a tájhoz. Az épület közepén üvegtető, napfénytető található a természetes szellőzés érdekében. A mennyezet tölgyfa burkolatból készült, egyedi gyártású profillal. A profil az egyik oldalon ferde, így a fény a mennyezettől eltérő szögben törik meg. Ez gyönyörű árnyékjátékot biztosít a mennyezeten, és amit a nap különböző szakaszaiban másképp élnek meg a lakók. A mennyezet mentes minden lámpától vagy egyéb műszaki felszereléstől, így gyönyörű formájával keretezi a helyiségeket.

A fa konstrukcióban a falak, a mennyezet és a padló egyaránt norvég erdőkből származó lucfenyő faforgácson alapuló fúvott farostdal van szigetelve. Elnyeli a nedvességet, hozzájárul a stabil páratartalomhoz és csökkenti a páralecsapódást. Nagy sűrűségű és jó hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. A párazárót gőzfékre cserélték, így a fal lélegzik. Még a forró nyári napokon is, a bázis hűvösen tartja a levegőt, és természetes felhajtóerő van a hűvös levegővel a fenti helyiségekben, amikor a napfénytetőt forró napokon és éjszakákon kinyitják. Minden szoba vízhőfűtéses.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A burkolat különböző szélességű cédrusból készült. Az egyik négyzet alakú, a másik mélyebb és homorú, ami gazdag fény- és árnyékjátékot biztosít a homlokzaton. A profilokat helyi fűrészüzemben tervezték és készítették. A külső galériát égetett cédrus borítja, hogy hangsúlyozza a belső tér burkát.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb