„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A réz lehet a jövő legfőbb anyaga az építőiparban, végtelen újrahasznosítási lehetősége miatt

Úgy gondolják, hogy a réz volt az első fém, amelyre rátaláltak az emberek, és amelyet szerszámok és fegyverek gyártásához használtak fel. Ez az őstörténet utolsó, több mint 10 000 évvel ezelőtti időszakában, az úgynevezett fémkorban következett be, amikor az addig nomád csoportok elkezdtek letelepedni, fejlesztették a mezőgazdaságot és elindították az első városi településeket.

A rezet azóta sokféleképpen használják. Dekorációs tárgyakhoz, ékszerekhez, autóalkatrészekhez, elektromos rendszerekhez, sőt a fogászati ​​amalgámokhoz is használják az anyagot. Az építészetben a réz bevonatokat nagyra értékelik esztétikájuk és tartósságuk miatt. De megemlítendő tényező, hogy a réz mindemellett végtelenül újrahasznosítható, gyakorlatilag anélkül, hogy elveszítené hasznos tulajdonságait.

Ez fontos jellemző, mivel az anyag iránti igény a jövőben várhatóan jelentősen megnövekszik majd. A Világbank 2017. évi jelentése szerint az ásványi anyagok és fémek növekvő szerep elé néznek az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőben. A jelentés rávilágít arra, hogy a nap, a szél és az akkumulátorok széleskörű felhasználásával hogyan növekszik az olyan fémek iránti kereslet, mint az alumínium, a réz, a lítium és mások.

A dokumentum emellett hangsúlyozza, hogy a hatékony újrahasznosítási intézkedések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a rézbányák kitermelését ne kelljen jelentősen növelni. A réz újrafeldolgozási eljárása abból áll, hogy a hulladékot tisztasága szerint összegyűjtik és osztályozzák. Szintjüktől függően közvetlenül az olvasztóba küldhetik (tiszta réz esetében), vagy kezelhetik őket anódokat vagy más ötvözeteket képezve.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A réz “zöld” anyag. Ugyanis az újrahasznosítás végtelen lehetősége mellett, ha az időjárásnak van kitéve, zöldes patinája alakul ki, akár egy vékony védőréteg, amely érintetlenül hagyja a darab belső szerkezetét. Sok tervező pontosan ezért használja előszeretettel, míg mások inkább az eredeti darabok narancssárga és csiszolt tónusait kedvelik. A réz előnye a csökkent karbantartási igény is.

A következő példákon át megfigyelhető, hogy a réz felhasználása és megjelenése mennyire változatos lehet. Már hasznos volt az emberiség számára, mint első fémeszközeink forrása, és nagyon fontos anyagnak kell lennie a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló jövőbeli erőfeszítések során is.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb