„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Common House: alacsony költségvetésű, multifunkcionális családi ház

Rodrigo Aguilar építész Common House projektje Chile egy olyan területén található, ahol középszintű lakóingatlanok és nyaralók keverednek. A projekt célja a család multifunkcionális igényeinek kielégítése, mivel az ügyfelek egy olyan otthon megalkotását álmodták meg, mely egyaránt funkcionálhat ideiglenes tartózkodási helyként, közösségi találkozóhelyként és hosszabb távon gondolkozva végleges otthonként.

Funkcionálisan a központi udvar képezi az elrendezés szívét, amely lehetővé teszi a közterület különválasztását a hálószobáktól és az egyéb privát zónáktól. A közösségi terület a telek elején helyezkedik el, stratégiai kilátást nyújtva az utcára és a távoli tengerre, a többi helyiség pedig a telek csendesebb végében vannak elrendezve. Egy könyvespolcokkal ellátott lépcsőfeljáró köti össze a földszintet a második emeleten található kis dolgozószobával, mely kiemelkedve a tetőszerkezetből csodálatos kilátás biztosít a tengerre.

Az anyagpalettát illetően, a ház egy meglévő kőpincére épült, ez támogatja a fő térfogatot. A modulokból felépülő szerkezet biztosította a gyors összeszerelést, megkerülve a szakképzett munkaerő igényét. Végezetül a projekt bemutatja, hogyan lehet a lakók igényeihez igazított, a helyszín szempontjából releváns és erősen korlátozott költségvetéssel rendelkező architektúrából a legtöbbet kihozni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb