„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Cédrus fa “örvény” díszíti a tajpeji Embers étterem mennyezetét

Ívelt cédruspanelek kaotikus képeznek örvényszerű szerkezetet a Taipei Da’an kerületben található Embers étteremben, amelyet a helyi Curvink Architects tervezett.

Az a szerkezet, amelyet a Curvink Architects egy madárfészekhez vagy örvényhez hasonlít, az Embers bár helyisége fölött, a mennyezeten helyezkedik el. A struktúra felépítéséhez a Curvink Architects En-Kai Kuo tervező közreműködését vette igénybe. A bonyolult struktúrához az észak-tajvani Hsinchu erdős hegyoldalból származó három 25 méter magas cédrusfát használtak fel. A fákat nem célszerűen a projekt miatt, hanem erdő ritkítás miatt vágták ki, amely során meghatározott számú fát szándékosan eltávolítanak a megmaradók egészségének és növekedési sebességének javítása érdekében.

A három cédrus törzset helyi fa feldolgozó üzemben vékony rétegekre szeletelték, majd gőz segítségével meghajlították őket. Az íves panelek mindegyike három méter átmérőjű. Ezután a paneleket több hétre félretették, hogy görbe alakjuk stabilizálódjon.

Amikor a paneleket a helyszínre szállították, Kuo véletlenszerűen az óramutató járásával megegyező irányba rendezte őket, létrehozva a végső örvényszerű szerkezetet. Az egyik cédrusgerendát részben beágyazta az étterem egyik szerkezeti oszlopába, ami egy bárpultként funkcionál a vendégek számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szerkezet alatt egy széles kiszolgáló sziget található, amely további 64 cédrusgerendából készült. A sziget egyik végét a hagyományos japán faanyag megőrzési yakisugi módszerrel kezelték- a felületet enyhén elszenesítik, hogy vízállóvá és tartósabbá váljon. A falakat visszafogott homok-bézs vakolattal látták el, míg a padlót betonnal burkolták. Ez az anyagegyszerűség segít kiemelni a művészi jellegű installációt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb