„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Casa Atibaia: a modernista dzsungel-ház

A tervezőpáros Charlotte Taylor és Nicholas Préaud Lina Bo Bardi modernista építészetéből vettek inspirációt a koncepcionális Casa Atibaia projekt megalkotásához.

Az ultrarealisztikus demonstrációban a pár elképzelése szerint a Casa Atibaia a São Paulo-i Atibaia folyó erdős partján bújik meg. Nicholas Préaud a Ni.acki 3D-s vizualizációs gyakorlat társalapítója, Charlotte Taylor pedig a Maison de Sable stúdió vezetője, amely képzőművészek széles skálájával dolgozik együtt fiktív terek létrehozásán. A Casa Atibaia a tervező első közös projektje.

A képzeletbeli otthont a Casa de Vidro ihlette, amelyet Lina Bo Bardi olasz származású brazil építész tervezett 1951-ben maga és férje, Pietro Maria Bardi, író számára. Bo Bardi karcsú pillérek által támogatott beton- és üveg homlokzatú ház a brazil modernizmus figyelemre méltó példájának számít, amelyet mind Taylor, mind Préaud csodált karrierjük során.

A Casa de Vidro projekthez hasonlóan a koncepcionális Casa Atibaia fehérbeton vázzal és tágas üvegablakokkal rendelkezik. A tartópillérek helyett azonban a szerkezetet hatalmas sziklák emelik a talaj fölé, amelyek olyan hatást keltenek, mintha csak úgy természetesen emelkednének ki a terepből.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A házat támogató sziklák közül néhány áthatol a belső téren, és funkcionális elemekké átalakulva integrálódnak be a könyvespolcokba, ágy-fejtámlákba, vagy egyszerűen csak kiemelkednek a padlóból, helyet biztosítva a dísztárgyak kiállítására.

A nappaliban egy íves krémszínű kanapét organikus megjelenésű fotelek és egy pár állólámpa kísér. Az elképzelés szerint az otthon kortárs és antik díszítőelemek keverékével lenne felöltözve, ideális esetben olyan francia tervezőktől, mint Charlotte Perriand és Pierre Chapo.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb