Lakberendezés és stílus

Carsten in der Elst alumínium- és gumicsövekből készített bútorokat a Soft Works kiállításra

A kölni székhelyű Carsten in der Elst tervező azt vizsgálta, hogyan lehet ipari melléktermékekből bútorokat készíteni Soft Works kollekciójával, amelyet a 3 Days of Design fesztiválon állítottak ki.

A Soft Works folytatása In der Elst Heavy Duty projektjének, amelyet a tavalyi 3 Days of Design Ukurant kiállítás részeként mutattak be, és amely kovácsolt acélból és lőtt betonból készült termékeket tartalmazott. Ezúttal a tervező ugyanazokkal a gyártókkal dolgozott együtt, hogy olyan anyagokat használjon fel, amelyek egyébként kárba vesznének, de ezúttal puhább anyagokat választott, többek között parafát, szilikont és maradék matracokat.

Carsten in der Elst hulladékanyagokból készült bútorai

A kiállításra szánt darabok, amelyeket In der Elst mind a műtermében készített, azért jöttek létre, mert a tervező a készítés folyamatára akart összpontosítani.

“Nagyon tetszik a koncepció egyszerűsége – az anyagról és a készítésről szól. A Covid-19 helyzetéből indítottam el a szóló praxisomat, és vissza kellett térnem ehhez a gondolathoz, hogy “hogyan tudok autonóm módon termelni? Ez annak az eredménye, hogy egyszerűen csak a stúdióban voltam, egyedül, sok különböző anyaggal”. – nyilatkozta a tervező.

A Foam Seat régi matracokból készült, míg a Silicone Dome kisszéket szilikonpöttyök borítják

A koppenhágai Tableau üzletben és bemutatóteremben kiállított darabok között szerepel a Foam Seat, egy nagyméretű, kerekeken guruló fotel, amely poliuretánhabból készült, egy matracgyárból származó ipari melléktermékből. A szivacsos széket ezután kézzel poliuretán bevonattal borították be, amely sima, fényes felületet eredményez. A fenti képen látható Silicone Dome egy kis zsámoly, amelyet számtalan szilikonból készült dekoratív pötty borít, amelyeket egyenként kézzel fújtak a felületre.

A darabok között van egy alumíniumból készült kanapé is, poliuretán ülőkével

Ugyanebből az anyagból készültek az Aluskin kanapé ülései is, amelynek alumíniumváza és puha ülései poliuretánból készültek. Ezek megalkotása a tervező szerint az egyik legtrükkösebb feladat volt. A duzzadó habanyagoknál, amikor folyékony, 15 másodperc áll rendelkezésre arra, hogy kiöntsék, majd azonnal elkezd megkelni, emelkedni, mint egy kenyér.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A kék és sárga Accession szék ülése és háttámlája latexcsövekből készült
In der Elst Wax Light nevű viaszborítású lámpája a Tableau kiállításon

A kiállításon bemutatott további termékek közé tartozik a Wax Lights – acéllámpák, amelyeken öntött paraffinviasz borítás van – és a játékos Accession székek, amelyek acélból és természetes latexcsövekből készültek. A csöveket a szék háttámláján és ülésén keresztül fűzték át, hogy párnázott, puha felületet képezzenek, és így tésztára emlékeztető, szórakoztató megjelenést hozzanak létre.

Wax Light

In der Elst számára mind a Heavy Duty, mind a Soft Works kollekciók egyfajta módjai annak, hogy bemutassa, mit lehet tenni a hulladékanyagok felhasználásával, miközben felhívja a figyelmet a gyártók és a tervezők közötti kapcsolatteremtés fontosságára. Reméli, hogy a kiállítás lehetőséget adhat arra, hogy megossza gyártási kapcsolatait és ötleteit más tervezőkkel.

Míg ez a kiállítás a puha anyagokra összpontosított, a következő kiállításán In der Elst azt tervezi, hogy ismét visszatér a szilárdabb szerkezetekhez.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb