„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Cairn kézzel öntött kenderbetont használt a House Made by Many Hands projekthez Londonban

A Cairn építészeti stúdió kézzel öntött kenderbetont használt a durva textúrájú falak kialakításához a House Made by Many Hands-ben, amely egy kelet-londoni viktoriánus otthon bővítése. A londoni Hackneyben az edinburgh-i székhelyű Cairn áttervezte a “sötét és szűk” otthont, és a földszintet alacsony szén-dioxid-kibocsátású és bioalapú anyagokból álló paletta segítségével átalakította és kibővítette.

Ide tartozik a kenderbeton – egy kenderből és mészből készült biokompozit anyag –, amelyet a bővítmény falainak kialakítására használtak. Eközben a padlólemezét LC3-mal, egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású mészkőből és kalcinált agyagból készült cementtel hozták létre, és Cairn szerint ez az első ilyen típusú az Egyesült Királyságban.

Mivel az ügyfél szakács, a felújítás középpontjában egy nagy konyha áll a földszint szívében, amelyet az egyik oldalon tetőablak csík világít meg. A nyitottság érzetének maximalizálása érdekében szinte az összes belső ajtót eltávolították, a meglévő téglaoszlopok és az új faoszlopok egyaránt kereteztek a kilátást a bejárattól a hátsó kis teraszig. Előnyös a magasabb mennyezet is, ami a padlószint csökkentésével érhető el.

Lehetőség szerint elkerülve a belső burkolatokat, ezt a konyhát fedetlen, kenderbetonnal kitöltött keményfa faváz borítja, amelyet a megrendelők segítségével kézzel öntöttek ki. A House Made by Many Hands első emeletén Cairn felújította az otthoni irodát, és hozzáférést biztosított egy tetőteraszhoz a telek hátulján. A berendezési tárgyakat, szerelvényeket és bútorokat az egész otthonban újra felhasználják a meglévő otthonból, vagy újrahasznosítják és beszerzik használtan.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső tér további kiemelkedő jellemzői közé tartoznak a konyhapultok, amelyek fával és terrazzo tetejűek, míg a szomszédos tetőtéri fürdőszoba halvány rózsaszín csempével van burkolva. A House Made by Many Hands egyike volt annak a 16 otthonnak, amely bekerült a 2024-es Don’t Move, Improve! pályázatra, amelyet az Emil Eve Architecture Office terrakotta színű bővítményű családi háza nyert.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb