Modern és luxus házak

Cadaval és Solá Morales művészi betonépítményei

A beton építészet hideg szilárdságát leginkább a nagy, nyüzsgő városokkal társítják, ahol valószínűleg magasodó lakóházak, ultramodern múzeumok és brutalista tereptárgyak formájában találják meg azt a múlt évtizedek óta. De mi történik, ha kihúzzuk a látszólag natív városi környezetből, és inkább vadonba helyezzük? Erre a kérdésre választ találhatunk építészeknek a munkájában, mint Eduardo Cadaval és Clara Solá Morales, akik a Harvard Egyetem Design Iskolájában találkoztak és 2003-ban elindították vállalkozásukat, mielőtt Barcelonába, majd Mexikóvárosba költöztek.

A duó cégükkel, a Cadaval & Solá Morales-szel együtt lakóépítési projektekben működtek együtt Mexikóban és Spanyolországban, és létrehoztak egy interkontinentális portfóliót a  házakról, amelyek kifejezik a saját stílusuk merészségét és egyszerűségét. A Cadaval & Solá Morales gyakran vidéki és külvárosi kihívásokra összpontosít, mint például lejtős telkek, keskeny parcellák és ökológiai szempontból érzékeny területek.

Kiváló példa a Lounge MA, egy kicsi lakóépület a mexikói Tepoztlánban. A 2017-ben befejezett, egy háromszög alakú kiegészítés egy meglévő otthonnak, melyet az úszómedence és a kert kiegészítésére terveztek, létrehozva egy helyet a pihenésre és a napfénytől való védettségre. Mesterségességét megbontja a külső kőzet felhelyezése. 

A cég elmagyarázza, hogy a Lounge ház számára egyaránt betont és kőt választott, mivel alacsony karbantartási igényekkel és alacsony beépített négyzetméterenkénti költségekkel jár, és hozzáteszi: “A ház végül három pavilon hozzáadásával készül, amelyeket egy egyedülálló tető egyesít, létrehozva ezzel két fedett teraszt; a tető folytonos, és a szerkezeti kőfalak fölött nyugszik, amelyek a ház fő eszköze, a textúra, durva és impozáns anyag, amely felépíti a teret, megerősíti a kinézetet és a természet hatalmát. A ház a természettel való nyitott és állandóan változó kapcsolatok sorozata; és mindig is, a színfalak mögött, Tepoztlán két hatalmas hegye látható.„

A spanyolországi Cabrils városában az építészek egy egyedülálló beton otthont építettek egy sziklás domboldalon, amely szokatlan alakjának köszönhetően a hegyekre és a tengerre nyújt kilátást. A kivágások az X ház minden oldalán lényegében megkétszerezik a nézetet anélkül, hogy a belső térből feláldoznának, és meg egy tetőtéri terasszal is büszkélkedik. A Cadaval & Solá Morales az infrastrukturális projektekben gyakrabban alkalmazott technikákat, például hidakat és alagutakat használt, hogy a házat a domboldalhoz rögzítse és annak látványos formáját létrehozza. Az utcára néző bejárat egy öreg fenyőfa köré épült, amelyet az ügyfelek meg akartak őrizni.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Egy másik, a “Napraforgó Ház” nevű sziklamenti projekt az egyes szobákat szinte konzolokként kezeli, mindegyik a sziklára támaszkodik, hogy a végtelen Földközi-tengerben, mintegy keretbe rakva lehessen gyönyörködni. Az El Port de la Selva kis halászfalujában található házat úgy tervezték, hogy óránként akár 180 kilométeres (kb. 111 mérföldes) szélnek is ellenálljon, miközben maximalizálja a nappali fényektől való árnyékolást is. A beton ebben az esetben lehetővé teszi a ház számára, hogy hatalmas napkollektorként viselkedjen az üveggel együtt, „mint egy hatalmas napraforgó”.

Vissza Mexikóba, a “Tepoztlán Lounge” egy betonból készült, lényegében szobrászati ​​forma, amely közösségi helyet kínál kis villák sorozatához. Noha az anyag merevségéről ismert, rendkívül rugalmas önmagában. A lehetőség, hogy azt ívelt formákba öntik, megkönnyíti a téren meglévő fák körüli megmunkálást, például beillesztve azokat zökkenőmentesen az építészetbe, ahogyan azt a fotókon láthatod. 


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb