„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Cadaval és Solá Morales művészi betonépítményei

A beton építészet hideg szilárdságát leginkább a nagy, nyüzsgő városokkal társítják, ahol valószínűleg magasodó lakóházak, ultramodern múzeumok és brutalista tereptárgyak formájában találják meg azt a múlt évtizedek óta. De mi történik, ha kihúzzuk a látszólag natív városi környezetből, és inkább vadonba helyezzük? Erre a kérdésre választ találhatunk építészeknek a munkájában, mint Eduardo Cadaval és Clara Solá Morales, akik a Harvard Egyetem Design Iskolájában találkoztak és 2003-ban elindították vállalkozásukat, mielőtt Barcelonába, majd Mexikóvárosba költöztek.

A duó cégükkel, a Cadaval & Solá Morales-szel együtt lakóépítési projektekben működtek együtt Mexikóban és Spanyolországban, és létrehoztak egy interkontinentális portfóliót a  házakról, amelyek kifejezik a saját stílusuk merészségét és egyszerűségét. A Cadaval & Solá Morales gyakran vidéki és külvárosi kihívásokra összpontosít, mint például lejtős telkek, keskeny parcellák és ökológiai szempontból érzékeny területek.

Kiváló példa a Lounge MA, egy kicsi lakóépület a mexikói Tepoztlánban. A 2017-ben befejezett, egy háromszög alakú kiegészítés egy meglévő otthonnak, melyet az úszómedence és a kert kiegészítésére terveztek, létrehozva egy helyet a pihenésre és a napfénytől való védettségre. Mesterségességét megbontja a külső kőzet felhelyezése. 

A cég elmagyarázza, hogy a Lounge ház számára egyaránt betont és kőt választott, mivel alacsony karbantartási igényekkel és alacsony beépített négyzetméterenkénti költségekkel jár, és hozzáteszi: “A ház végül három pavilon hozzáadásával készül, amelyeket egy egyedülálló tető egyesít, létrehozva ezzel két fedett teraszt; a tető folytonos, és a szerkezeti kőfalak fölött nyugszik, amelyek a ház fő eszköze, a textúra, durva és impozáns anyag, amely felépíti a teret, megerősíti a kinézetet és a természet hatalmát. A ház a természettel való nyitott és állandóan változó kapcsolatok sorozata; és mindig is, a színfalak mögött, Tepoztlán két hatalmas hegye látható.„

A spanyolországi Cabrils városában az építészek egy egyedülálló beton otthont építettek egy sziklás domboldalon, amely szokatlan alakjának köszönhetően a hegyekre és a tengerre nyújt kilátást. A kivágások az X ház minden oldalán lényegében megkétszerezik a nézetet anélkül, hogy a belső térből feláldoznának, és meg egy tetőtéri terasszal is büszkélkedik. A Cadaval & Solá Morales az infrastrukturális projektekben gyakrabban alkalmazott technikákat, például hidakat és alagutakat használt, hogy a házat a domboldalhoz rögzítse és annak látványos formáját létrehozza. Az utcára néző bejárat egy öreg fenyőfa köré épült, amelyet az ügyfelek meg akartak őrizni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy másik, a “Napraforgó Ház” nevű sziklamenti projekt az egyes szobákat szinte konzolokként kezeli, mindegyik a sziklára támaszkodik, hogy a végtelen Földközi-tengerben, mintegy keretbe rakva lehessen gyönyörködni. Az El Port de la Selva kis halászfalujában található házat úgy tervezték, hogy óránként akár 180 kilométeres (kb. 111 mérföldes) szélnek is ellenálljon, miközben maximalizálja a nappali fényektől való árnyékolást is. A beton ebben az esetben lehetővé teszi a ház számára, hogy hatalmas napkollektorként viselkedjen az üveggel együtt, „mint egy hatalmas napraforgó”.

Vissza Mexikóba, a “Tepoztlán Lounge” egy betonból készült, lényegében szobrászati ​​forma, amely közösségi helyet kínál kis villák sorozatához. Noha az anyag merevségéről ismert, rendkívül rugalmas önmagában. A lehetőség, hogy azt ívelt formákba öntik, megkönnyíti a téren meglévő fák körüli megmunkálást, például beillesztve azokat zökkenőmentesen az építészetbe, ahogyan azt a fotókon láthatod. Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb