„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Brutalista beton családi ház egy békés juharfaerdő közepén

A Casa de arce projekt lényege a természet és az építészet közötti egyensúly megtalálása volt olyan tartós anyagok segítségével, amelyek lehetővé teszik ezt az állandó kapcsolatot. Az A.LUGAR által kivitelezett ingatlan tulajdonosa egy házaspár, akik menedékre akartak lelni a városban megszokott dinamikától. Békét, természetet, csendet és szabadságot kerestek.

Így jött létre a Casa de Arce, mely építészetileg két fő térfogatot foglal magában. Ezek egyenként a magán- és a társasági területeknek adnak otthont. A főként betonból és téglából épült, nagy ablakokkal áttört szerkezet drámaian emelkedik ki a juharfaerdő közepén. A házba egy előcsarnokon keresztül lehet bejutni, amely egy átmeneti, elosztó helyiség funkcióját tölti be, és a különböző terekbe vezet. A lakók igényeitől függően az összes teret teljesen nyitottan tarthatják, vagy kialakíthatnak egy szabályozottan a szociális térbe vezető utat, míg a többi helyiség elzárva marad.

A nyugati oldalon található a privát térfogat két vendégszobát tartalmaz, mindegyik saját fürdőszobával. A szerkezet végén található a főtér, egy nagy és meleg pihenőhelyként, amely olyan kiegészítő tereket foglal magában, mint a gardrób és egy fürdőszoba. A ház minden területe bővelkedik a természetes megvilágításban, a padlótól a mennyezetig érő ablakokon keresztül, vagy a tetőn lévő réseken keresztül, amelyek lehetővé teszik a felülről érkező fény bejutását.

A lépcsőház hosszú és nyugodt, ami lehetővé teszi, hogy ne csak a két szint közötti összeköttetés legyen, hanem az anyagokkal és a kör alakú ablakon keresztül kínált nagyszerű kilátással a természettel való közvetlen médium.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lépcső végén van egy dolgozószoba, mint egy nyugodt tér, amely a ház fő kertjével kommunikál, és meghív a mindennapi élet dinamikájától való elszakadásra. Végül, egy kis folyosón átkelve, amely a nagy ablakokkal kínált táj miatt óriásivá válik, megtaláljuk a szociális helyiséget, egy alig több mint 80 négyzetméteres teret, amely magában foglalja az összes olyan tevékenységet, amely összehozza a családot; a konyha, mint a tevékenységek és találkozók központi tengelye, modern, de ugyanakkor a ház stílusával összhangban lévő, meleg, egyszerű és modern étkező és nappali, és mindenekelőtt mindezek a terek a táj felé rendeződnek, mindig a természethez kapcsolódva.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb