„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Brian Thoreen több ezer papírdarabból készít székeket

A helyi tervező, Brian Thoreen egy négy darabból álló kollekciót készített manilapapír-halmazokból a mexikóvárosi művészeti hét során a Masa galériában rendezett kiállítás részeként.

A Paragraphic in Four Stacks elnevezésű mű négy különálló székből áll, amelyek mindegyike 3000 darab gyűrött manilapapírból – a borítékokhoz használt papírtípusból – készült.

Minden egyes papírlapot külön-külön ragasztottak az alatta lévő darabhoz. A lapokat csak a székek ülőkéjére ragasztották, így a ragasztás során keletkező természetes feszültség arra kényszeríti a papír szélét, hogy felfelé kezdjen dőlni, létrehozva a szék háttámláját.

Thoreen szerint 10 embernek kellett egy hónapig dolgoznia, hogy az összes egyes papírdarabot összegyűrje és összeragassza. Thoreen munkája egy kiállítás része volt, amelyet a Thoreen és a helyi tervezők, Héctor Esrawe és Age Salajőe által alapított mexikóvárosi Masa galériában rendeztek.

A kiállítás volt az első közös kiállítás a Masa és a New York-i Luhring Augustine művészeti galéria között. A kiállításon a Luhring Augustine nyolc képzőművésze vett részt, akiket a Masa tervezői mellett mutattak be, és a Masa által jelenleg elfoglalt épület szellemét volt hivatott feleleveníteni. Ezt úgy jellemezték, mint egy olyan otthont, ahol “eklektikus összejöveteleket tartanak, amelyek művészeket, írókat és más neves személyiségeket hoznak össze”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Thoreen munkáját Rachel Whiteread brit művésznő gyantából és acélból készült falikárpitjai keretezték. A halmok belsejét LED-lámpák töltik ki, amelyek a tömbökön lévő lyukakon keresztül fényt bocsátanak ki.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb