Zöld hírek

Book Cabin: robotok által 3D nyomtatott fülke

Robotok által készült 3D nyomtatott könyvfülke nyílt a sanghaji Baoshan Wisdom Bay Tudományos és Technológiai Parkban. A Tsinghua Egyetem Építészeti Iskolájának professzora, Xu Weiguo tervezte, és a csapata által kifejlesztett nyomdagépekkel és anyagokkal építette meg. A projekt része a sanghaji „Art Bridge Space” -nek, amely könyvbemutatókra, akadémiai megbeszélésekre és könyvmegosztó foglalkozásokra használható.

A Book Cabin teljes területe kb. 30 négyzetméter, és 15 fő befogadására alkalmas különféle tevékenységekhez. A kabin nyomtatásához használt anyag a csapat által kifejlesztett szálbeton, amely acél és zsaluzat hozzáadása nélkül alkotja a szerkezetet. A kabin nyomtatásához 2 db robotkarnyomó rendszert használntak, az egyiket az alap és a fő szerkezethez, egy másikat pedig a kupolatetőhöz. A berendezések működtetéséhez 2-2 emberre van szükség, tehát összesen 4-5 építőipari technikus vett részt az építési folyamatban.

A projekt falszerkezete üreges, amelyet hőszigetelő habarccsal töltöttek ki. Az épület felületének kétféle textúrája van, az egyik egy laminált felület, amelyet laminált nyomtatással alakítottak ki, a másik egy szőtt mintázatú textúra a bejárat előtti oldalfalon.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


A Book Cabin kialakítása és felépítése azt mutatja, hogy a 3D nyomtatás, mint intelligens építkezés, nemcsak anyagokat és munkaerőt takarít meg, hanem magas építési hatékonysággal és nagy építési sebességgel képes elvégezni a munkálatokat, és szabálytalan alakú szerkezetek megalkotására is képes, magas színvonalon.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb