„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: szabadon hagyott fa gerendák, mint esztétikai elemek

Egy felújított barcelonai lakástól egy londoni építész tervező otthonáig, ebben a galériánkban 10 olyan enteriőrt mutatunk be, amelyek a fagerendák tapinthatóságát ünneplik.

A masszív fa-gerendák általában egy épület mennyezetét vagy tetejét tartják. Az alábbi tervezők ahelyett, hogy a belső gerendákat elfedték volna, úgy hagyták meg őket, ahogy eredetileg épültek, rusztikus, mégis ipari hangulatot kölcsönözve az otthonoknak. A szabadon hagyott gerendákat és oszlopokat beépítve a projektjekbe, gyakran a meglévő faszerkezeteket gyakran kortárs elemekkel kombinálják. Az eredmény kétség kívül egyedi esztétikai élményt nyújt.

Morehouse, Egyesült Államok, James Veal és Christine Stucker tervei alapján

A brooklyni Stewart-Schafer stúdió által a cég társalapítói számára felújított connecticuti otthont úgy tervezték, hogy tükrözze az azt körülvevő 18 hektáros erdőséget.

A stúdió úgy döntött, hogy az otthont japán stílusú díszítéssel és természetes színpalettával tölti meg, hogy kiegészítse a meglévő fapadlót, mennyezetet és egyéb asztalosmunkákat.

The Barn, Kanada, Louis Beliveau tervezésében

A québeci Mansonville-ben, egy domboldalba ágyazott The Barn egy háromszintes épület, amelyet Louis Beliveau montreali tervező, a La Firme stúdió munkatársa alakított át egy lepusztult épületből két városlakó nyaralójává.

A 418 négyzetméteres, fényárban úszó belső térben fehér tölgyfa padló, fehérre meszelt fafalak és szabadon álló fagerendák találhatók mindenütt, amelyeket a tervezők azért választottak, hogy megőrizzék az ingatlan rusztikus jellegét.

Bookcase,Spanyolország, a Nook Architects tervei alapján

Ezt a Nook Architects által felújított barcelonai lakást úgy tervezték, hogy a fény az egész térben áramolhasson. A központi fénykút napfényt vet a fürdőszobába, a konyhába és a tárolóhelyiségekbe, míg a fő hálószobát határoló Crittal-üveg válaszfalak némi magánéletet biztosítanak a lakóknak alvás közben.

A lakás eredeti színes csempepadlója, amelyet a stúdió a felújítás során fedezett fel, teszi teljessé a teret.

Chelsea Loft, Egyesült Államok, Worrell Yeung tervei szerint

A faoszlopokat, gerendákat és mennyezeti gerendákat nyersen és szabadon hagyták ebben a manhattani loftban, amelyet Worrell Yeung egy eklektikus művészeti gyűjteményű művész számára újított fel.

A játékos felújítás része volt új Cassina bútorok beszerelése, a falak és a mennyezet fehérre festése, valamint újrahasznosított fenyőfa padlóburkolatok beépítése is.

Vipp Studio, Egyesült Államok, A Vipp tervezésében

A dán Vipp dizájncég visszafogott esztétikája jellemzi ezt a Tribecában található bemutatótermet, amely az alapító lakhelyéül szolgál, amikor New Yorkba látogat.

A bemutatóterem egy 1883-ban épült egykori gyárban található, és semleges szürke-bézs színű festékkel van burkolva, amely illeszkedik a teljesen funkcionális nappali és hálószoba szürke puha bútoraihoz.

Collage House, Anglia, Jonathan Tuckey Design tervei alapján


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Jonathan Tuckey építésztervező és a Jonathan Tuckey Design alapítója “egyszerű és hétköznapi” anyagokat választott ennek a 19. századi acélműhelynek a felújításakor, hogy családja és kutyájuk számára karakteres londoni otthont teremtsen.

A tervező úgy döntött, hogy visszaállítja a mennyezet eredeti gerendáit, a csupasz téglafalakat pedig fekete foltokkal kátrányozva hagyta, hogy az időjárás okozta megjelenést fokozza.

End of the Roc, Spanyolország, a Nook Architects tervezőirodától

A Barcelona gótikus negyedében egy lakóházban található End of the Roc számos furcsa dizájnnal rendelkezik, köztük geometrikus mintázatú padlóburkolattal, 40 éves falburkolattal és eredeti fából készült mennyezeti gerendákkal.

A Nook Architects által a lakás kiteljesítése érdekében választott egyéb felületek és bútorok tölgyfából készültek, illetve feketére lettek festve, hogy a kohézió érzetét keltsék.

Gowanus Loft, Egyesült Államok, General Assembly által

A New York-i General Assembly stúdió szándékosan szabadon hagyta a vaskos faoszlopokat és gerendákat ennek a brooklyni lakásnak a felújítása során, és lecsiszolta őket, hogy még több eredeti faelemet tárjon fel.

Miközben igyekeztek megőrizni az egykori textilgyár jellegét, a stúdió könnyedebb tapintású elemeket adott a térnek a polírozott betonpadlóval és a rift fehér tölgyfa szekrényekkel.

Y House, Japán, a Studio Kwas tervei alapján

A szögletes lucfenyőfa oszlopok több markáns csoportja fatörzsként áll ki az Y House-ban, egy kétszintes városi lakásban Kamakurában, amelyet egy öttagú család számára terveztek. Három sorozat tölti ki a nyitott nappali teret, amely étkezőből, társalgóból és konyhából áll.

A nyitott alaprajz a ház második emeletén is folytatódik, ahol fenyőgerendák és átlós oszlopok alkotnak játékos válaszfalakat, amelyek elválasztják az alvó- és játéktereket.

Calistoga Residence, USA, a Wade Design Architects és a Geremia Design tervezőiroda munkája

Az észak-kaliforniai borváros, Napa Valley szőlőültetvényei, pajtái és parasztházai adták az alapot ehhez az amerikai Wade Design Architects és Geremia Design stúdiók által tervezett, fával burkolt otthonhoz.

A fehér falak és a halvány tónusok sötétebb csempézett padlóval és fekete ablakkeretekkel szemben a ház tele van régiségekkel, amelyeket az ügyfél sok év alatt gyűjtött össze.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb