Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: földszínű paletta egy helyi homokkőből épült villában

Az olasz építésziroda, a Studio Andrew Trotter elkészítette a Casa Maiora nevű villát, amely az olaszországi Pugliában helyben beszerzett homokkőből készült, földtónusú belső palettával.

A Carovignóban egy magasan fekvő, a közeli tengerre néző telken álló házra a Puglia partjainál található villák formái és színei voltak hatással. A Studio Andrew Trotter tervei szerint a ház is a környező tájat utánozza, a falakat a helyi Tufo nevű homokkőből készítették, és rózsaszín mészkővel vonták be.

“A tengerparti villákra néztünk, a nagy oszlopcsarnokokkal, és a falakra, amelyeket földes tónusú festékkel, egy helyi kézműves által készített mészmosással festettünk” – mondta a stúdió alapítója, Andrew Trotter.

A ház, amelyet az ügyfelek otthonaként és bérleményként is terveztek, különböző szinteken elrendezett kültéri terekkel rendelkezik, mivel az ügyfelek a környező természethez való kapcsolódást kívánták.

“Mivel a ház a telek legmagasabb részén volt, támfalakat építettünk, hogy a bejárathoz udvart, a fal mögé rejtett parkolót és egy medence körüli teraszos kertet hozzunk létre” – mondta Trotter.

A fedett kültéri terek közé tartozik a vastag nádból készült veranda, amely a marrakesi szabadtéri piacokra, vagyis a soukokra hajaz. A veranda előtt egy lépcsősor található, amely helyet kínál étkezésre vagy pihenésre a tengerre néző kilátással. Egy további fedett területen egy külső fal mentén futó pad és egy hosszú asztal áll rendelkezésre a szabadtéri étkezésekhez.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Casa Maiora belsejében minden helyiségben nagy ablakok keretezik a környékre nyíló kilátást, miközben lehetővé teszik, hogy a nap fűtse az otthont. A helyben beszerzett antikvitások és a beépített bútorok szintén megtalálhatóak minden helyiségben.Az otthon külső falainak földes tónusa a belső falakon is folytatódik, amelyek zöld és sárga mészkőből készültek, rózsaszín mészkővel lemosva.

“Mivel ennél a háznál sötétebb színt választottunk, a korábbi pugliai házainkban megszokott fehér falak helyett, úgy éreztük, hogy a tipikus kőpadlóval sem mehetünk” – mondta Trotter.

A házba a veranda alól belépve a vendégeket először egy tágas konyha fogadja, amely beépített polcokkal és tároló fülkékkel rendelkezik.

A helyiség közepén egy nagy sziget helyezkedik el, amelynek terrazzo munkalapját egy helyi tervező készítette egyedi megrendelésre. A Casa Maiora négy hálószobával rendelkezik, amelyek közül kettőhöz saját fürdőszoba tartozik. A fürdőszobákban a Studio Andrew Trotter által tervezett mosdókagylók találhatók. A ház egyéb helyiségei közé tartozik egy szabadtéri konyha, két további fürdőszoba és egy nappali, amelynek két szélén tárolóhelynek kialakított mélyedések és egy hosszú kanapé körbeöleli a két szélét.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb