„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: élénk színek és lekerekített formák, 1970-es évekbeli stílusban

Yvette van Zyl, helyi építész nemrég fejezte be saját otthonát, a dél-afrikai Mossel Bay tengerparti városában, Mossel Bayben, amely a tengerészeti és modernista hatásokat a textúrák, anyagok és színek gazdag palettájával kombinálja. Az óceánra és a kikötőre néző lejtőre épült három hálószobás otthon egyenes vonalú, sötét téglából készült lábazaton ül, és ablakai a tengerre nyílnak, tökéletesen bekeretezve a kilátást.

“A ház formája úgy alakult ki, hogy az összes teret az adott helyen a passzív tervezéshez ideális szögben tájoltam, majd sztereotómikusan kifaragtam őket a tömör párhuzamos formából” – mondta Yvette van Zyl a projekt kapcsán. “[Ez] néhány gyönyörű, ívelt, szoborszerű belső teret eredményezett, a tetőablakok bőséges használata pedig lehetővé tette a fény folyamatosan változó, drámai fényjátékát az évszakok váltakozásával.” – tette hozzá.

Az otthon két hálószobája az alaprajz két végén helyezkedik el, középen a nappalival, az étkezővel és a konyha térrel elválasztva. Ezek egy erkélyre nyílnak, amely az északi homlokzat hosszában húzódik. Az erkély középen egy védett belső udvart hoz létre, amelyet perforált téglafalak vesznek körül, és amely a hűvösebb évszakokban üvegajtókkal zárható. A nappali nyitottságával ellentétben az otthon többi terében apró, gondosan elhelyezett bukóablakok és a szellőzést szolgáló mozgatható lamellákkal ellátott területek találhatók.

“Nincsenek hagyományos ablakok, az összes szellőzés egyedi keretbe foglalt üveg lamellákon keresztül történik, ami összhangban van a ház majdnem 1970-es évekbeli jellegével. Az a tény, hogy ez a saját házam, tökéletes lehetőséget jelentett a kísérletezésre és a merész tervezési döntések meghozatalára, így a szín- és textúrabeli döntések nagyon személyesek. Összefüggő szál a sötét téglapadló használata, amely laza, nyugodt légkört teremt, ugyanakkor kiemelkedő fontosságú az erős fényből származó vakító fény mérséklésében” – magyarázta van Zyl. “


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A beton mennyezetek és padlók, valamint a látható vagy festett téglából készült falak különböző textúrákat és színeket hoznak a belső terekbe, amelyek célja, hogy kihasználják a fény különböző minőségeit a nap folyamán. Az otthon tervezését van Zyl saját cégének, a Mossel Bayben működő YvZA-nak a megalapításához használta fel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb