„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: japandi stílus

A Daytrip formatervező stúdió felújította, és kortárs életteret teremtett a kelet-londoni viktoriánus házban, a japandi stílus jegyében. Fehérre meszelt falak, Douglas-fenyő fabútorokkal ellátott otthont továbbá kibővítették az alagsor feltárásával. A Daytrip stúdió székhelye a kelet-londoni Hackney, Iwan Halstead és Emily Potter vezetésével.

Az ötszintes (korábban négy szintes) Powerscroft Road háztömb Clapton szomszédságában található, és korábban számos “nem szeretett” lakóteret kínált. A szobák többségében a falakat az 1970-es évekből visszamaradt tapéta borította, és a padlón kopott szőnyeg volt. A földszinti konyha alatt egy sötét és nedves pince volt, kényelmetlenül alacsony mennyezettel.

A ház tulajdonosai, egy házaspár, akik az ingatlant a továbbértékesítés reményében vásárolták meg, azzal keresték meg a Daytrip stúdiót, hogy teljes körű felújítást végezzenek. A projekt kezdetekor nem volt potenciális vevő a házra, a stúdió mégis azt akarta, hogy a ház úgy jelenjen meg, mintha “minden elemet átgondoltak és kifejezetten a jövőbeli tulajdonos számára lennének kialakítva”. Az ügyfelek szabad kezet adtak a stúdiónak.

A stúdió egy meghitt és nyugodt otthont akart kialakítani, ami elvont értelemben távol van a belvárosi nyüzsgéstől. Először is, a stúdió tovább tárta a meglévő alagsort, és egy tágas, világos konyhát hozzott létre. A helyiséget most teljes magasságú üveg határolja, amelyen keresztült az újonnan parkosított kertre nyílik kilátás. Itt a fenyő és a márvány kettőse adja meg az alaphangulatot, melyeket polírozott betonpadlóval egészítették ki.

A kertet Lauren Tyler, a Tyler Goldfinch tájépítészeti cég tervezte, két szintre osztva a belső lakótérrel való jobb összeköttetés érdekében. Az alsó szint terasza egy szabadtéri étkezőasztallal van ellátva, amely kényelmesen a konyha mellett helyezkedik el.

A csapat igyekezett nagy hangsúlyt fektetni a harmonizáló minták és textúrák kiválasztására, hogy a tér “ne legyen túl sok”. A konyha hátsó részén egy étkező és egy hangulatos nappali található. Az otthon felső szintjein a stúdió az eredeti részletek, például a díszes mennyezeti párkányok és a fa padlódeszkák felelevenítésére összpontosított.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A falakat itt tojáshéj színű festékréteggel frissítették fel, kivéve a fürdőszobákban, ahol a Calcatta márványlapok játszák a főszerepet. A helyiségek közötti nyílások egy részét kiszélesítették vagy kritt ajtókkal látták el. Három tetőablak szakítja meg az otthon tetejét, hogy több napfény kerüljön a tetőtérbe.

Az otthon stílusának berendezési tárgyait a londoni székhelyű Béton Brut stúdió választotta ki, amely azon munkálkodott, hogy antik és modern darabokat kombináljon. A falakon a műalkotásokat a Modern Art Hire szerezte be. A belsőépítészeti stílus a japandi elemeire épült, mely a japán wabi-sabi és a skandináv stílus keverékéből született, és a meghittséget, a meleg otthonosságot reprezentálja, a modern életvitel minden kényelmével. A belső esztétika [szándékosan] a szöges ellentéte annak, amire egy hagyományos, londoni viktoriánus házban számrítanánk.

A négy hálószobás ház hamarosan az projekt elkészülte után elkelt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb