„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Barde vanVoltt történelmi Haarlem házának kortárs felújítása

A Barde vanVoltt lakberendezési stúdió felújította ezt az 1900-as évek elején épült házat a hollandiai Haarlem városában, hogy erős kapcsolatot teremtsen az épület múltja és jelene között, meleg fákkal és tapintható textúrákkal földelve a teret.

A tulajdonosok, egy négytagú fiatal család, olyan otthont szerettek volna, amely kiállja az idő próbáját, miközben azt kérték a holland Barde vanVoltt irodától, hogy lepjék meg őket. Válaszul a stúdió egy olyan belső tér kialakításán dolgozott, amely a múltat és a jelent ötvözi.

A ház keskeny alapterületének – ami tipikusan holland jellegzetesség – kezelése érdekében a belső falakat vagy eltávolították, vagy kiszélesítették, vagy üveglapos ajtókkal helyettesítették. Az ingatlan hátsó részét egy bővítéssel és harmonika üvegajtókkal alakították át, hogy maximalizálják a fény- és térérzetet.

Az iroda gondosan összehangolta az új tervezési elemeket a ház építészeti jellemzőiből merített formákkal, az új, teljes magasságú ajtónyílások pedig a nappali eredeti ablakainak arányait idézik. A tetőtérben egy vendégszoba játszószobaként is funkcionál. Barde vanVoltt ezt az egykor sötét teret egy tetőablakon keresztül természetes fénnyel árasztotta el, “lehetővé téve a vendégek számára, hogy a csillagok alatt aludjanak”.

Az anyagpaletta közép- és sötéttónusú faanyagokat tartalmaz, amelyek melegséget és tapinthatóságot kölcsönöznek az otthonnak. Ezeket természetes anyagok egészítik ki, köztük a kő és a vászon.

A bútorok a Barde vanVoltt által kedvelt darabok keverékét tartalmazza a kézzel készített és egyedi készítésű elemek mellett. A kiválasztott darabok az épület építészeti stílusát tükrözik, mint például a dolgozószobában található Lot asztal a Tectától, valamint Gerrit Thomas Rietveld 1934-es Zig Zag széke és az 1963-as Steltman széke, amely a holland tervező utolsó tervezése volt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A játszószobában, az étkezőben és a hálószobában speciálisan készített, Kvadrat szövetekkel kárpitozott ülőalkalmatosságokat, a hálószobákban és a dolgozószobában pedig egyedi tervezésű ágyakat és szekrényeket találunk. A nappaliban található szögletes dohányzóasztal – amely egyetlen darab homokkőből készült – az Atelier Uma vintage darabja.

A világítási rendszer esetében a Barde vanVoltt a funkcionális és a dekoratív világítás közötti megfelelő egyensúly megteremtését tűzte ki célul, a PSLab világítási szakértőkkel együttműködve, hogy “meleg és hangulatos légkört” teremtsenek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb