„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Bambusz az építészetben: ugyanaz az anyag, más-más felhasználás

A bambusz csőszerű alakja, érhálós kötegei, gyors növekedési üteme és könnyű manipulálhatósága ideális építési anyaggá teszi azt. Ma még érdekesebb a piac számára, mint megújuló forrás, amely más anyagokhoz képest alacsony környezeti hatással bír. Emellett rendkívül sokoldalúan felhasználható, és az építőiparban többféleképpen felhasználható. Itt felsorolunk néhányat ezek közül.

Szerkezeti rendszer

A bambusz szilárdságáról és rugalmasságáról is ismert. Thomas szerint: “Nyomószilárdsága megegyezik a betonéval, míg szakítószilárdsága eléri az acél számait”.

Így az anyag rendkívül sokoldalúvá válik, és szerkezeti elemként használható tetőkben, gerendákban, oszlopokban, gerendavázakban és más építészeti elemekben. A különböző lehetséges illesztési rendszerekkel vagy a létrehozott ívekből adódóan az anyag végtelen variációs lehetőségekkel a szerkezetből egyedi dizájnt hozhat létre.

Bevonatok: panelek és válaszfalak

A bambusz felhasználható az épületek belső vagy külső paneljeinek és válaszfalainak kialakítására. Természetes formájában, deszkákra vágva, laminálva vagy szövve az anyag különböző mintázatokat és textúrákat tesz lehetővé, amelyek nyitott terekben magánéletet biztosíthatnak, és napernyőként funkcionálva megvédhetik a teret a közvetlen napfénytől.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Dekoráció

Kisebb léptékben a bambusz felhasználható bútorok – padok és lámpák – és dísztárgyak készítésére.

Természetes formában

Nagyobb beavatkozások nélkül a bambusz természetes formájában, a földbe ültetve is megőrizhető, hogy meghatározza a tereket. Magassága révén privátabb tereket hoz létre, rugalmassága pedig lehetővé teszi a tér különböző díszleteinek kialakítását.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb