Zöld hírek

Az XTU egy algákkal borított, “csavarodó” felhőkarcoló projektet mutatott be

A díjnyertes, párizsi székhelyű XTU Architects építészeti és formatervező cég nemrégiben nyilvánosságra hozta a French Dream Tower projektjét, amely négy rendkívül stilizált és környezetbarát felhőkarcoló. Ezek a futurisztikus, mégis organikus szerkezetek főként üvegből állnak, de mikroalga paneleket is tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy ellensúlyozzák a környezetre gyakorolt ​​hatásukat.

A „biohomlokzat” sokféleképpen működik együtt a bolygóval; mivel az építőanyagokat összeolvasztották élő, fotoszintetikus szervezetekkel, a felhőkarcoló valójában képes lesz felszívni a szén-dioxidot és oxigént kibocsátani a légkörbe. Ezenkívül az algák tiszta és hatékony szigetelésként is szolgálnak. Hasonló módon függ az épületek által termelt hőtől is. Az építészek elmagyarázták, hogy a tornyok külseje „szimbiózist tesz lehetővé: a biohomlokzat az épület hőjét használja az algák tenyésztési hőmérsékletének szabályozására, ugyanakkor a homlokzat lehetővé teszi az épületek sokkal jobb szigetelését is”.

A projektet a kínai Hangzhou egy új, fejlődő területén tervezik megépíteni. Mivel a víz a város iparának és kultúrájának jelentős része, az építészek ezt szem előtt tartva hozták létre a sokemeletes épületet. Pontosabban, a tornyok Hangzhou egyik központi vízteste körül helyezkednek el. A szerkezetek természetes lejtős formái lehetővé teszik a kiterjedt esővíz-gyűjtést is. Az esővíz lefelé halad a csavart tornyok oldalain, és egy gyűjtőmedencében gyűlik össze a csatlakoztatott magas épületek alatt. A legmagasabb tornyok teteje üvegházaknak ad majd otthont, nemcsak a bolygó érdekében, hanem az épületben lakók mentális jóléte érdekében is. Ezek a terek várhatóan friss levegőt biztosítanak egy buja és nyugodt területen a pihenéshez és a gondolkodáshoz.

A négy torony mindegyike a „francia szakértelem” előtt tiszteleg majd, bár a komplexum továbbra is nagyon vegyes felhasználású fejlesztés lesz. A „Haute Gastronomie”, azaz „csúcsminőségű konyha” témája köré épült torony tele lesz francia, fúziós és bio-éttermekkel. A komplexum ezen részén egy panorámás bár is kialakításra kerül. A komplexum másik része a „French Technology Center” lesz, amely irodákból, közös munkaterületekből és digitális szórakoztató helyiségekből áll. A „Hospitality” torony szállodával, gyógyfürdővel és egészségügyi központtal büszkélkedhet majd. Végül a „Art Center” a művészek rezidenciáit, a gazdapiacokat és a galériákat fogja tartalmazni.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az ilyen környezet- és kultúr tudatos projektek nagyon jellemzőek az XTU Architects munkásságára. A párizsi székhelyű céget két építész, Anouk Legendre és Nicolas Desmazieres alapította, akik szikla-szilárdan hisznek abban, hogy a biotechnológia a jövő egyetlen járható útja. Weboldaluk felvázolja legfőbb prioritásaikat, megjegyezve, hogy a cég „lakó- és kulturális épületek mellett tudományos és környezetvédelmi kutatásokra szakosodott”.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb