napi hírmorzsák

A L’Arbre Blanc toronyház konzolos erkélyei miatt egy óriási kaktusznak tűnik az épület

Sok furcsa kinézetű építészeti megjelenítés található az interneten, és a legtöbbjük soha nem épül fel-szóval mulatságos, amikor ezek közül néhány a valós világban létezik. A L’Arbre Blanc toronyház nem különösebben idegen, de minden bizonnyal szokatlan, és most, hogy elkészült, érdekes példaként szolgál arra, hogy a digitális fogalmak hogyan alakulnak át háromdimenziós szerkezetekké.

A projekt neve azt jelenti: „a fehér fa”, és könnyen belátható, hogy miért, bár az eredmény inkább egy tüskés kaktuszra hasonlít, mint egy keskeny törzsből kihajtó ágakra (bár egyesek ugródeszkákhoz hasonlítják a kiálló erkélyeket). A Sou Fujimoto Architects a Nicolas Laisné Associés építészeti céggel működött együtt, Dmitri Roussel/DREAM és Manal Rachdi Oxo Architects mellett, hogy elkészítse ezt a vegyes felhasználású többcsaládos projektet Montpellierben, Franciaországban. Meghatározó jellemzője egyértelműen a sok különböző hosszúságú, konzolos erkélye van, amelyek homlokzatáról minden irányban kiállnak.

A Montpellier-i városi tanács 2013-as „Folie Richter” pályázatának győztese, amely a világítótorony tervrajzát kereste a város építészeti örökségének gazdagítása érdekében, a 17 emeletes L’Arbre Blanc újszerű módon mutatja be a apartmanok és a szabad kapcsolatát, gyönyörű kilátással a városra. A földszinten egy üvegfalú tér található üzletekkel és kávézókkal, míg a legfelső emeleten egy bár található, amely a nyilvánosság számára is nyitva áll, és a lakók közös területeként is funkcionál, így mindenki kiélvezheti a panorámát.

Az erkélyek multifunkcionálisan egyfajta napellenzőként is viselkednek, és segítik az épület hűvösen tartását egész nap. Az építészek a „falevelekkel, amelyek napfény felé fordulva védő fátylat képeznek a homlokzat számára” hasonlítják össze a konzolos erkélyeket. A sok szabadtéri térrel, valamint a tetőtérhez való hozzáféréssel az építészek azt remélték, hogy elkerülik azt a fajta „megközelíthetetlen torony szindrómát”, amelyet gyakran tapasztalnak a városi sokemeletes projektekben. A földszinten parkosított park húzódik a Léz folyó partjáig.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az egyedi, moduláris belső terek a torony lakásainak egyik jellegzetessége, hiszen az építészek olyan jövőt képzelnek el, amelyben a választás szabadsága minden eddiginél fontosabb lesz a lakhatás terén.

Az építészek szerint továbbá a L’Arbre Blanc számos technikai újítása, mint a konzolos teraszok, amelyek akár 7,5 méter hosszan kinyúlnak, világelsők. Ezek a kivételes külső terek teljes értékű nappaliként is használhatók, amelyek kapcsolódnak a lakásokhoz, hogy a lakók belül és kívül is élhessenek. A toronyház a kultúrák közötti törekvés és két építészgeneráció közötti eszmecsere. A világhírű japán Sou Fujimoto cég presztízsét és szakértelmét kínálja a fiatalos francia építészeknek, miközben saját kulturális esztétikáját is bevonja a projektbe.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb