„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az LBR&A drámai konzolokat készített a mexikóvárosi CH73 House számára

Az LBR&A építészstúdió egy olyan lakóházat tervezett, amely “megtöri az építési paradigmákat” egy mexikóvárosi negyedben, ahol a fejlesztések a jelentések szerint a tájat is megviselik.

A CH73 House a Bosques de las Lomas negyedben található, és egy hosszú, karcsú telken helyezkedik el, amely egy szakadék felé lejt. A nyugdíjas házaspár számára tervezett, teljes munkaidős rezidencia ellentétben áll a környéken uralkodó építészettel.

A helyi LBR&A cég szerint a környék természeti környezete az érzéketlen fejlesztés miatt súlyosan leromlott. A növény- és állatvilágot megtizedelték, és a vízzáró felületek – például a betonburkolat – megakadályozzák, hogy az esővíz a talajba jusson. Ebben a kontextusban a CH73 House egy olyan önfenntartó javaslatként született, amely szakít a területre erőltetett építési paradigmákkal.

A fenntarthatósági szempontok mellett a tervezést több körülmény is vezérelte, köztük egy 30 méter magas, falazott támfal megléte, amelyet mintegy öt évtizeddel ezelőtt építettek. A projektet “építészeti-szerkezeti darabként” elképzelve a stúdió egy téglalap alaprajzú, kétszintes épületet tervezett.

Az alsó szint betonfalakkal rendelkezik, míg a felső szint acélkeretes. Az acélszerkezeti elemekre sötét színű, viaszos patinát vittek fel, hogy elősegítsék a “jó öregedési viselkedést”. A ház egyik oldala 20 méterrel nyúlik a telek fölé. A stúdió szerint az előre gyártott elemek lehetővé tették, hogy a konzolos térfogat úgy épüljön meg, hogy ne okozzon kárt a tájban.

Az otthon homlokzati kezelései változatosak. A bejárati homlokzat, amely egy utcára néz, átlátszatlan és Arabescatto Orbico márvánnyal burkolt. A hátsó homlokzatok átláthatóbbak, üvegezett falakkal, amelyek beengedik a napfényt és széleskörű kilátást biztosítanak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az összesen 1023 négyzetméteres házban a két szinten elosztott nyilvános és magánterek keveréke található. Térben az otthon célja, hogy “nyugodtnak és áttetszőnek” érezze magát – mondta a csapat. A felső szinten található a bejárat, a közösségi terek és a fő hálószoba. A szabadban egy parkosított kert található. Az alsó szinten található a garázs, az edzőterem, a medence, a fürdőszoba és a gépterem.

A belső kialakításban gránit padlóburkolat, márvány falak és alumínium-kompozit mennyezeti panelek találhatók. A konyha tolóajtója fémből és matt üvegből készült. A házat úgy tervezték, hogy az energiafelhasználás szempontjából nettó nulla legyen. A passzív stratégiák, mint például az optimális tájolás és a természetes szellőzés, segítettek az energiafogyasztás csökkentésében. Az elektromos áramot napelemek és egy “geotermikus alapkőrakás” biztosítja. A szennyvíz kezelésére egy biodigesztáló rendszert telepítettek, amelyet aztán az ingatlan és a környező földterületek öntözésére használnak.

Emellett az esővizet beszivárogtatják az altalajba, hogy javítsák a helyi növény- és állatvilág körülményeit, különösen a közeli erdőterületen, amelyet az emberi tevékenység már károsított. A projekt a táj rehabilitációjával is járt. A csapat endemikus fajokat ültetett, például tepozán cserjéket, Montezuma fenyőket és avokádófákat. Olyan fákat mentettek meg, amelyek természetes módon nőttek a területen.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb