Lakberendezés és stílus

Az IKEA elindította a bútor visszavásárlási programot a környezeti felelősségvállalás előmozdítása érdekében

Az IKEA globális márka, amely 1943. július 28-án, a svédországi Älmhultban kezdte meg a csomagküldő alapú katalógus-rendelés üzletágát, mára világszerte bútor- és háztartási cikk-óriásként ismert. Most a cég úgy döntött, hogy megkezdi a bútorok viszonteladását.

Az egyszerűen „Buy Back” néven november 24-én indul a program Nagy-Britanniában, amelynek fő célja, hogy kiálljon a “Black Friday” magas fogyasztói költekezéssel járó éves esemény ellen. “Azáltal, hogy a fenntartható életet egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé teszi, az IKEA reméli, hogy a kezdeményezés segít ügyfeleinek abban, hogy a fekete pénteken és az elkövetkező években is kitartsanak a túlzott fogyasztás ellen” – közölte a társaság egy friss sajtóközleményben.

Magyarországon már 2020. június közepétől elérhető az IKEA Bútorok Második Élete szolgáltatás, melyről bővebb tájékoztatás ide kattintva található: https://www.ikeahasznaltbutor.hu

A fenntarthatóságot népszerűsítő program 26 másik országra terjed ki, köztük Ausztráliára, Kanadára, Franciaországra, Németországra, Olaszországra, Japánra és Oroszországra, de a program például meglepő módon nem lesz elérhető az Egyesült Államokban.

A folyamat egyszerű, és a vállalat weboldalának gyors meglátogatásával elindítható. Ezt követően az első lépés annak biztosítása, hogy az eladni kívánt bútorok valóban megfeleljenek a visszavásárlás követelményeinek. Kezdetnek az IKEA nem fogad el más gyártók lakberendezési tárgyakat vagy bútorokat. A matracok, ágyneműk, kültéri termékek, konyhai termékek, szekrények, gyerekáruk és elektromos készülékek szintén nem szerepelnek a visszavásárolható termékek listáján.

A régi IKEA komódokat, szekrényeket, könyvespolcokat, polcokat, étkezőasztalokat, íróasztalokat, kárpit nélküli székeket, valamint komódokat azonban szívesen visszavásárolja a svéd cég.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Miután elkészítette az eladni kívánt tételek azonosítására szolgáló gyors ellenőrzőlistát, a becsléshez meg kell erősítenie az egyes darabok állapotát. Az ügyfelek ezt követően ütemezik a bútorok leadásának időpontját egy közeli üzletben, és cserébe kapnak egy IKEA visszatérítési kártyát. Ezek a kártyák nem járnak le, és a visszatérítés összegét az áruk állapota alapján számítják ki. Az újszerű állapotú bútorok akár 50 százalékos visszatérítést is elérhetnek, míg a jól használt kategóriába tartozók csak 30 százalékot kaphatnak. A visszavásárlás program minden elemét a jelenlegi állapotában tovább értékesítik, az eladatlan darabokat pedig a helyi szervezeteknek adományozzák.

Az IKEA nem mindig volt ismert a fenntartható akciókról, a 15–20 évvel ezelőtt egyszer használatos bútorkampányt is indítottak, amely a háztartási cikkek gyakori cserélését promotálta. A sikeres üzleti tevékenység azonban azt jelenti, hogy összhangban vagyunk azzal, ami fontos az ügyfelek számára, és a vállalati felelősség ebben a mélyen környezettudatos időszakban a hulladék minimalizálás módjainak kutatását jelenti.

Peter Jelkeby, az IKEA Egyesült Királyság és Írország országos kiskereskedelmi menedzsere nemrégiben kihangsúlyozta, hogy a vállalat „teljesen elkötelezett amellett, hogy része legyen a fenntartható fogyasztás előmozdításának és az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek”.

Ennek a gondolkodásmódnak megfelelően az IKEA számos olyan termék gyártását indította el, amelyek szintén a fenntarthatóságot szolgálják.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb