„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Estudio Carroll rózsaszín csukummal borítja be a lekerekített mexikói szállodát

Az Estudio Carroll egy rózsaszín csukummal bevont, mesterséges vizes élőhelyen elhelyezkedő butikhotelt fejezett be a mexikói Puerto Escondidóban, amelynek formáját “a női alak” ihlette. A 620 négyzetméteres Xique Boutique Hotel 2023 novemberében készült el egy 278 négyzetméteres, a Csendes-óceánra néző telken.

A mexikóvárosi székhelyű Estudio Carroll három alapelv alapján közelítette meg a projektet: tájolás, légáramlás és környezeti stabilitás. A stúdió “a pihenést, a környezettel való harmóniát, a kulturális megőrzést, a társadalmi és gazdasági fejlődést és az építészeti kifejezést igyekezett ötvözni” a szálloda esetében, amely nyolc vendégszobát, egy földszinti éttermet és egy medencével ellátott tetőteraszt tartalmaz.

A háromszintes épület sarkai lekerekítettek, ami a stúdió szerint lehetővé teszi, hogy a természetes szellő természetes módon keringjen az épületen keresztül, a burkolatot pedig úgy tervezték, hogy a növényzet fenntartása mellett alkalmazkodjon a helyszínhez.

A déli főhomlokzat nagyrészt zárt – a hőséggel szemben védőgátat képezve -, és kerek, bukóablakszerű ablakokkal, valamint egy íves főbejárattal áttört. A földszinti étterem – természetes fával és puha, semleges tónusú bútorokkal berendezve – egy nagy íves ablakon keresztül nyílik a teraszra, amelyhez forgó üvegajtókkal ellátott nagy íves ablakok vezetnek.

A közlekedő- és kiszolgálóterek a terv keleti oldala mentén csoportosulnak. A délkeleti sarokban lévő monumentális lépcsőház kéményként funkcionál, hogy a forró levegőt felfelé és kifelé engedje a szállodából.

Az emeleten a vendégszobák mindegyike nyugatra néző erkéllyel rendelkezik, pálmafa ajtókkal, amelyek harmonikaszerűen nyílnak, és kilátást nyújtanak a tengerre. A tetőteraszt nehéz fa rács árnyékolja, és egyik végén végtelenített medencében végződik, amelyet a homlokzat oldalán végigvonuló növények vesznek körül.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épületet rózsaszín tónusú csukummal burkolták, amely egy népszerű helyi anyag, amely passzív hűtést biztosít, csökkenti a hőelnyelést és vízálló tulajdonságokkal rendelkezik. A monolitikus homlokzatot finom, helyi forrásból származó pálmafa-akkordok egészítik ki a rácsok, ajtók és korlátok esetében.

A kompakt telken belül az Estudio Carroll a lehető legtöbbet megőrizte a meglévő tájból, és az ingatlan nyugati oldalán egy közel 100 négyzetméteres nyitott területet hozott létre, amely mesterséges vizes élőhelyként funkcionál. A helyszíni szennyvizet a mangrove, a mocsarak és a vizes élőhelyek természetes folyamatai révén tisztítják meg, és egy buja kert és vendégterasz kialakítására használják fel. 

A Xique Boutique Hotel egyike a mindössze 160 működő mesterséges vizes élőhelynek Mexikóban, amely az átlagos hőmérséklet, a földi szélességnek köszönhető magas fényesség és a hidrofil fajok sokfélesége miatt földrajzilag alkalmas a technológia alkalmazására.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb