„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Az energiahatékony épületek az éghajlatváltozás mérséklésének kulcsa

–A világjárvány idején azonban a hangsúly megváltozott, mivel a kormányok figyelmüket a világjárvány emberi életre és gazdaságra gyakorolt hatásának megfékezésére irányították.

Miközben az országok lassan kiheverik a világjárvány hatásait, számos régió egyesült, hogy fontos kezdeményezéseket indítson el a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére saját területén. Az Európai Unió például elindította a Renovációs Hullám kezdeményezést, amely jelentős finanszírozást jelent az összes meglévő, nem hatékony épület mélyreható átalakítására és felújítására. Ezek az ösztönzők szükségesek ahhoz, hogy Európa 2050-re szén-dioxid-semleges legyen.

Az épületek az EU energiafogyasztásának 40%-áért és az üvegházhatású gázok kibocsátásának 36%-áért felelősek. Az európai épületek többsége több mint 40 éves és szigeteletlen.

Ez a régi épületek fűtésének vagy hűtésének magas energiaköltségéhez és magas szén-dioxid-kibocsátáshoz vezet. Az épületek energiaveszteségéhez a legnagyobb mértékben a külső homlokzati falak járulnak hozzá, ezért az európai országokban a meglévő épületek energiahatékony felújításának finanszírozása során az épületburkolat ezen része prioritást élvez. “Az ETICS / EIFS telepítése meglévő épületekre kétségtelenül a legjobb és gyakran az egyetlen járható megoldás a külső falak energiahatékony felújítására” – állítja a Terraco – a környezetbarát filsziós anyagok vezető gyártója.

A Terraco már több mint 30 éve az egyik piacvezető a Külső szigetelő-burkolati rendszerek (EIFS) / Külső hőszigetelő rendszerek (ETICS) / Külső falszigetelés (EWI) gyártásában. A nemzetközileg bevizsgált és tanúsított Terraco EIFS / ETICS rendszerek előnyös választásnak számítanak a régebbi épületek energiahatékonyabbá tételéhez, valamint az új épületek hőszigetelési szintjének teljesítéséhez – vagy bizonyos esetekben annak túlszárnyalásához. Ez lehetővé teszi a régi városrészek megújulását, amely kiállja az idő próbáját, és ami a legfontosabb, az épületben lakók számára minimális zavarással valósítható meg. Az EIFS / ETICS felújított épületek akár 40%-os energiamegtakarítást is eredményezhetnek a fűtéshez vagy hűtéshez szükséges energiafogyasztás nagymértékű csökkenése miatt. Ezek a megtakarítások lehetővé teszik, hogy a rendszer telepítésének tőkeköltségei rövid időn belül megtérüljenek. Az EIFS / ETICS utólagos beépítés legfőbb előnye azonban a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkenése.

A Terraco EIFS rendszereit széleskörűen tesztelik és nemzetközileg tanúsítják, hogy biztonsági és teljesítményprofiljuk megfeleljen a tervezési kritériumoknak és az építési előírásoknak. A tanúsítványok közé tartoznak: (Európai Unió), BBA Agreement Certificate (Egyesült Királyság), NSAI Agreement Board Certificate (Írország), FED Specification (US Army), UAE Civil Defence Approval (Egyesült Arab Emírségek polgári védelmi jóváhagyása) és még sok más.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Terraco EIFS / ETICS rendszereit a Terraco híres texturált bevonataival, kőbevonataival és ásványi alapú bevonataival vonják be. Ezek a lakkok rendkívül tartósak, könnyen felhordhatók és kiváló időjárás- és UV-ellenálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

A Terraco büszke arra, hogy nemrégiben csatlakozott az EAE-hez (European Association for External Thermal Insulation Composite Systems), amely az európai ETICS-ipar hangja. Az EAE tagjai az Európában beépített ETICS rendszerek több mint 80%-át képviselik. Ez támogatja a Terraco azon erőfeszítéseit, hogy együttműködve kommunikálja az ETICS környezetvédelmi előnyeit az érdekelt felek és a politikai döntéshozók felé, valamint folyamatosan fejlessze az ETICS rendszereket, hogy azok továbbra is vezető szerepet játszhassanak az energiatakarékosságban.

A pandémiát követő világ energetikai kihívásait a fenntarthatóság és a rugalmasság iránti hosszú távú elkötelezettséggel lehet enyhíteni. A Terraco úgy véli, hogy az olyan kezdeményezések, mint az Európai Felújítási Hullám, a nemzetközileg tanúsított, energiatakarékos hőszigetelő rendszerekkel, mint az EIFS / ETICS / EWI, kombinálva kulcsfontosságúak a Párizsi Megállapodásban kitűzött cél eléréséhez, azaz a globális felmelegedés 1,5oC-ra való korlátozásához. A meglévő épületek ilyen rendszerekkel történő utólagos szigetelése ideális megoldást jelent e célok gyors, gazdaságos és felelősségteljes eléréséhez.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb