„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A hagyományos és a modern, a múlt és jelen keveredése: egy rusztikus mexikói ház felújítása

Mexikó Mérida városának egyik legemblematikusabb sugárútjától néhány lépésre található Casa Maca egy történelmi, a Porfiriato korszakból származó egykori lakóház. A látogatókat a múltba repíti, ahol könnyen magával ragadja őket a szerkezet színeinek és textúráinak vitalitása. Miután a restaurálás során eltávolították a sérült burkolatokat, könnyen értékelhető az a kiváló minőségű kivitelezés, amellyel az eredeti falakat építették. Az eredeti, frissen feltárt kőfalazatot megőrizték, és világos színű díszlécekkel keretezték, mintha egyedülálló műalkotások lennének.

A helyi Workshop, Diseño y Construcción építészeti cég által felújított autentikus ház felső folyosója felett található történelmi mennyezetek (ahol a nappali és a TV-szoba található) fémgerendákból és fagerendákból épültek fel, és a díszlécekkel azonos tónusokban restaurálták őket, semleges palettát alkalmazva. Így a főszerepet a padlón található színes csempék és a falakon található durva textúrájú kő kapja. A második folyosón található a fő hálószoba és az étkező. Az étkező látogatóit dupla belmagasság fogadja, amely alatt eredetileg egy félemelet volt egy szobával. A tervezési folyamat során az építészek úgy döntöttek, hogy ezeket az elemeket elbontják a térérzet maximalizálása érdekében. Az eredeti terv részét képező ajtókat és ablakokat meghagyták, amelyek kézzelfogható tanúságot tesznek a tér eredetéről. Mivel a falat, ahol az ajtók és ablakok találhatók, az évek során számos alkalommal és különböző anyagokkal manipulálták, nem lehetett ugyanazt a szabadkő-kezelést folytatni, mint amit az eredeti falon használtak. Ehelyett a fal egységesítésére csukum (hagyományos mexikói eljárás) vakolatot használtak, ugyanazt az ötletet alkalmazva egy hozzáadott felső falra, arra merőlegesen és a mennyezetre.

Egy kis fedett terasz köti össze ezeket a tereket a konyhával, amely az ingatlan századközépkori melléképülete. Az eredeti szerkezet gyakorlatilag teljes egészében megmaradt; ez alól csak a terasz felső részén található rácsszerkezet a kivétel. Ezt a második szinti hálószobán található erkélykorlát újraértelmezéseként adták hozzá. A belső udvar szándékosan szakít a ház történelmi részében található semleges színekkel. Az udvar intenzív rózsaszínje összeköti az ácsmunkák színeit a teret körülvevő trópusi növényzettel. A kőpadló szimbolikusan összeköti a belső teret a külsővel, tökéletes környezetet teremtve a meleg yukatán éghajlat kiélvezéséhez. A Casa Maca új épülete a legjobban modernnek, mégis letisztultnak mondható, köszönhetően a kortárs és a történelmi elemek keveredésének, mint például a csempe padló és az eredeti ajtók kialakításának másolatai.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb