napi hírmorzsák

Az elektromos autógyártó Polestar egy modern faházba ülteti márkaidentitását

Egy elektromos autógyártótól a legkevésbé várnánk el, hogy faházat tervezzen és építsen, de a Polestar eltökélte, hogy új területre terjeszti ki a márkáját, és értékeit és esztétikáját a járműveken kívül más projektekre is lefordítja.

A Kristian Talvitie által készített “KOJA” egyike a 2021-es Polestar Design Contest három nyertesének, amely a tervezőket arra hívta ki, hogy “tervezzenek egy olyan Polestar-t, amely előreviszi a társadalom fejlődését [és] új gondolkodásmódot mutat, amely pozitív változásokat ösztönöz a társadalomban, beleértve a jelenlegi klímaválságra adott válaszokat is”. Kristian Talvitie pályázatát, amely tiszteletbeli elismerést nyert, most életre keltették Finnország délnyugati részén.

A Fiskars területén, egy művészeti és design központban található KOJA faház 1:1 méretarányban valósult meg a Fiskars Village Art & Design Biennálé számára. A fenntartható anyagokból, például fából és gyapjúból készült faház a Polestar dizájnnyelvét és bolygóvédő értékeit tükrözi, “szimbolizálva a változást mind az anyaghasználatban, mind a tér meghatározásában” – magyarázza a márka.

Kristian Talvitie tervezőt egy olyan építmény megalkotása inspirálta, amely lehetővé teszi, hogy az emberek elmerüljenek a természetben anélkül, hogy messzire kellene utazniuk. Az ötlet lényege, hogy miközben fontos, hogy fenntarthatóbbá tegyük az utazáshoz használt technológiákat, az is fontos, hogy mindenki kevesebbet utazzunk, hogy reagáljunk a klímaválságra. A faház egy fa lombkoronájába fészkeli be magát, amely gyakorlatilag bárhol elhelyezhető – akár egy hátsó kertben, vagy egy nagyváros közparkjában is. Ez elérhetőbbé teszi az ágak között való pihenés élményét, csökkentve a vadonba való behatolás szükségességét.

Az egyedülálló dizájn egy fekete kapszula, amelynek homlokzata mentén egy közel 360 fokos üvegszalag húzódik, így a benne tartózkodóknak pazar kilátás nyílik a környezetükre. A hátsó részen lépcsők biztosítják a feljutást, belül pedig a látogatók egy padot találnak, amely a fatörzs köré van tekerve, lényegében szobrászati fókuszponttá alakítva azt. A belső falakat párnázott padok és munkafelületek szegélyezik. A tető üvegből készült, lehetővé téve a csillagos égben való gyönyörködést. A modern faház helyben beszerzett anyagokból készült, hogy maximálisan beleolvadjon környezetébe, ugyanakkor futurisztikus esztétikával rendelkezik, ami azt mutatja, hogy a fenntartható tervezés lehet elegáns és érdekes is.

“Elképesztő, hogy milyen jól megtestesíti a márka értékeinket” – mondja Martin Österberg, a Polestar Finland marketingvezetője. “Egyszerűségében gyönyörű, és az a tény, hogy helyben termelt lucfenyőből készült, igazán hangsúlyozza a fenntarthatóságra való összpontosításunkat. Úgy gondoljuk, hogy itt, a Biennálén találtuk meg a tökéletes otthont számára.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Nem a KOJA volt az egyetlen fenntartható mikroház, amelyet a Fiskars Village Art & Design Biennálén kiállítottak. Az “Egy építész háza” című kiállítás részeként csatlakozik hat másik miniházhoz, amelyek az Airbnb-n keresztül bérelhetők. A KOJA szeptember végéig látogatható.

Forrás: www.dornob.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb