„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekMás országok építőiparaZöld hírek

Az egész Német energiaigény 50%-át fedezte szombaton megújuló energiákkal…

Németország hamarosan 100%-ban képes lesz arra, hogy az energiaellátását megújuló energiákkal fedezze.
Most bebizonyította, hogy már 50%-ban képes erre.

A szerencsétlen japán nukleáris baleset után néhány ország, köztük a legelszántabb és legbefolyásosabb Németország úgy döntött végleg felhagy az atomerőművekkel és új, alternatív energiaforrások felé néznek.

Angela Merkel már az erőművek nagy részét be is záratta. 

A megújuló energiákat eddig is jelentősen támogató állam rákapcsolt a fejlesztésekre, az előző évben 8 GW-tal növelték a beépített napelemek teljesítményét, amely majdnem négyszerese a Paksi Atomerőmű névleges teljesítményének. Az összes napelem teljesítménye így már eléri a 26 GW-ot, ami egész Magyarország fogyasztásának majdnem háromszorosát képes kitermelni időszakosan.

Németországban jelenleg a teljes energiafogyasztás 20 %-át képesek megújuló energiákból fedezni, ebből még csak 4 %-ot tud produkálni a napenergia éves szinten. Összehasonlításképp Magyarországon a teljes energiafogyasztás nagyjából 7 %-át fedezzük megújuló forrásokból, ami az 1999-es 3 %-os képest jelentős előrelépés. A tervek szerint 2020-ra ezt a számot 13-14 %-ra növeljük, főleg a biomassza részarányának növelésével.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A napenergia sajátossága, hogy napközben termelhető belőle ki a legtöbb villamosenergia, ami pont a reggeli és az esti fogyasztási csúcs között helyezkedik el. Ezt kompenzálva, hogy a hálózati terhelés kiegyenlített legyen, már napközben is hosszú órákra éjszakai kedvezményes tarifán vásárolható az áram, így az emberek képesek beütemezni a háztartási gépek fogyasztását a legjobb időre.

 Németország ezzel az eredménnyel nem ért a célja végére, idén még többet szeretnének a megújuló energiákra költeni, hogy a veszélyesnek ítél nukleáris erőműveket és a már elavultnak számító szénerőműveket kiváltsák.

Magyarország sajnos mindig másik irányba megy, mint a normális tendencia, Mi itthon atomerőművet fejlesztünk, mert az ugye veszélyes lehet. Jelenleg az egyik legújabb generációs és legbiztonságosabb erőműtípus építéséről folynak a tárgyalások. Előreláthatólag 2020 után állhat az új erőmű üzembe.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb