„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Az Atelier Caracas az 1980-as évek ipari élvonalával frissítette fel a caracasi lakást

Az Atelier Caracas belsőépítészeti stúdió ipari hatásokat és különleges anyagokat hozott ebbe a caracasi lakásba, amelyet a Venezuela közelmúltbeli politikai és gazdasági válsága által támasztott korlátozások köré terveztek.

A főváros Campo Alegre kerületében található Apartamento N.1 az Atelier Caracas társalapítója, Julio Kowalenko rokonának tulajdona, aki a stúdiónak ritka carte blanche-t adott a 400 négyzetméteres belső tér felújításához.

Végül Kowalenko és társalapítója, Rodrigo Armas kihasználta a lehetőséget, hogy kísérletezzen az ipari formatervezési elvek építészeti léptékű alkalmazásával, és a 80-as évek Los Angelesének építészete felé emelve a lakás tetőtér-szerű tulajdonságait fokozta. Ezek a hatások a legvilágosabban az otthoni kísérleti anyagpalettán láthatók.

A stúdió úgy döntött, hogy teljesen feltárja a mennyezet nyersbeton födémszerkezetét, és inkább texturális bevonattal ünnepli, nem pedig elrejti. A duó elkerülte az előre gyártott alkatrészek használatát, ehelyett az elemek többségét magukat gondosan megtervezték.

A mennyezet integritásának és egyszerűségének megőrzése érdekében a világítást egy fekete bevonatú perforált fémszerkezetre szerelték fel – utalás az 1980-as évek esztétikai stílusára, és az Atelier Caracas egyedi tervezését erre a lakásra tervezte.

A stúdió ugyanazt a perforált fémlemezt is felhasználta számos sokoldalú térelválasztó létrehozásához, amelyek megbontják a nagyrészt nyitott teret. A kerekekre állítottak és a mennyezethez illeszkedő síneken keresztül rögzítve könnyen mozgathatók, így elválasztják a konyhát a nappalitól.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lakás tervezésének korai szakasza 2017-ben kezdődött, amikor Venezuela egymást keresztező gazdasági és alkotmányos válságokkal nézte szembe. Az Atelier Caracas szerint ez a “nehéz zűrzavar” elkerülhetetlenül hatással volt az anyagok elérhetőségére is.

A lakásban szinte mindenhol használt egyszerű fehér terrazzo padlót a helyszínen gyártották, és a város trópusi klímájában hűsítő tulajdonságai miatt választották ki. A konyha homlokzata befejezetlen fapanelekkel van ellátva, melyeket csak geometrikus kivágások díszítenek, amelyek ajtókilincsként is funkcionálnak. Eközben a nappalit határoló falat terrakotta padlólapok díszítik egy medencekereskedésből.

Vonal és forma tekintetében a lakás játékosan keveri a lineáris rácsokat és az átlókat lekerekített sarkokkal, ívekkel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb