„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Alexander Poetzsch Architekturen a német csokoládégyárat támogatott gyermeklakássá alakítja át

Az Alexander Poetzsch Architekturen német stúdió egy volt drezdai csokoládégyárat alakított át ifjúsági klubbá és gyermeksegítő központtá. A Német Gyermekvédelmi Egyesület számára felújított épületben ma terápiás lakóközösség található ifjúsági klubbal, tanácsadó központtal, műhellyel és könyvtárral, valamint adminisztratív és konferenciaterekkel a szervezet számára.

Mivel a régi csokoládégyár az egész kerületben felismerhető, az Alexander Poetzsch Architekturen igyekezett minimalizálni a meglévő szerkezet vizuális változásait, és végig ünnepelte ipari anyagpalettáját. A meglévő szerkezet legjelentősebb átalakítása a déli nagy gyártócsarnok feletti tető eltávolítása volt. Itt egy nyitott udvar került kialakításra, amelyet a csarnok meglévő falai és a tartó acélgerendák kereteznek.

Az ezt az udvart körülvevő L-alakú tömb a meglévő, süllyesztett földszinten adminisztratív munkaterületeket tartalmaz, a magasabb magánszférát biztosító szállásokkal. A második emelet bővítésével együtt a gyárépület tetején egy harmadik emeletet is hozzáépítettek. Hátul egy külső lépcső köti össze a második emeletet az udvarral.

Ahol bővítéseket készítettek, azokat kívülről halvány vakolattal fejezték be, hogy finoman kirajzolódjanak az eredeti téglafalon, ahol láthatóak maradtak a régi ablakok nyomai. Megtartották és átfestették a telek elején található nagy bejárati kaput, melynek régi üvegtábláit perforált fémlemezekre cserélték, tükrözve a régi üzemcsarnok nagy, déli fekvésű ablakait. Belső téren ugyanezt a megközelítést alkalmazták, a téglából és betonból álló területek egymás mellett fehérre festett falakkal és újonnan csempézett fürdőszobával.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb