„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Ausztrál pár egy stílusos DIY aprócska mobil otthont épített, mindössze 3 hónap alatt

Az elmúlt évtizedben igazán sokat fejlődött az elképzelésünk arról, hogy milyen is lehet egy apró ház. Számtalan projekt bebizonyította, hogy egy ‘kisebb csomagban’ is megkaphatod egy normál méretű otthon minden kényelmét, és hogy ezek a kicsinyített lakások ráadásul hihetetlenül stílusosak is lehetnek. A Living Big in a Tiny House YouTube-csatornán a világ minden tájáról találhatunk vadul változatos aprócska otthonokat, és az első számú legnépszerűbb videó, amely egy koromfekete, kerekeken guruló ultramodern otthont mutat be, több mint 48 millió megtekintést ért el. A Lisa Tranter és Matt Hobbs házaspár által mindössze 90 000 dollárból épített magas és keskeny otthont mindössze három hónap alatt szerelték össze.

Lisa Tranter és Matt Hobbs házaspár ultramodern barkácsolt otthona Ausztráliában.

Trantert már évek óta lenyűgözték az apró házak, és mindig is remélte, hogy egyszer sajátot építhet. Miután találkozott Matt-tel, egy vízvezeték-szerelővel, akinek ma már saját fürdőszoba- és konyha-felújító cége van, készen állt arra, hogy belevágjon a projektbe. A pár vásárolt egy telket, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező Kék-hegységre, és rögtön munkához láttak, az Instagramon részletesen beszámoltak az építési folyamatról.

“Csak azért, mert a házad kicsi, nem jelenti azt, hogy ki kell hagynod a finomabb dolgokat” – mondja a pár. Ennyi nyilvánvaló az építményükben, amely tágas nappalit, teljes méretű konyhát, fürdőszobát, kandallót és még egy lépcsőfeljárót is tartalmaz, amely a ház két végén lévő két különálló hálószobába vezet. Mivel szabványos méretű készülékeket akartak, a konyhát azok köré építették, a hűtőszekrényt és a tűzhelyet a hálószobába vezető lépcső alá rejtették. A konyhában van egy mosogató, egy hosszú, vízesésszerű pult, magas szekrények, sok beépített világítás és egy sor nyitható ablak, hogy beengedjék a friss levegőt.

A konyhai tér kissé ipari hangulatú.

A diagonális fapadló zökkenőmentesen megy át a hatszögletű csempébe a fürdőszobában, ahol egy hatalmas ablak elmossa a határokat a beltér és a kültér között. A fürdőszobában egy dupla zuhanyzó is található három zuhanyfejjel, toló üvegajtókkal és egy széles ablakkal a tájra való kilátásért.

Elegáns minimalista élettér az ultramodern apró-otthon belsejében, meleg lámpatestekkel és “zöld” mennyezettel.

Az emeleten egy king-size ágy található két éjjeliszekrénnyel és egy tetőablakkal, és a nappalin keresztül egy közlekedő vezet a második padlásra, amely egy vendégágyat tartalmaz. Ennek az ágynak is van saját tetőablakja, és mindkettő az alatta lévő fatüzelésű kályhára néz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Teljes méretű dupla ágy egy hangulatos zugban a DIY otthon felső szintjén.
A kis lakás egy vendégágyat is tartalmaz a galériaszinten.

Az otthonhoz tartozó hatalmas terasz fedélzete gyakorlatilag megháromszorozza az életterüket a mérsékelt éghajlatnak köszönhetően. A kültéri életteret egy egyedi fekete napernyő fedi, amely illeszkedik a minimalista ház fekete hullámos acélburkolatához. A megemelt fedélzet mindenképpen bónusz. A háziállatok szerelmesei egy fantasztikus extra funkciót fognak észrevenni: egy hatalmas hálóval fedett terasz hátul, amelyhez a házban lévő macskaajtón keresztül lehet hozzáférni.

A házaspár saját otthonuk megépítése óta megalapította a Tailored Tiny Co. nevű apróház-építő céget, amely arra specializálódott, hogy ügyfelei igényeihez és életstílusához igazítsa a személyre szabott kis tereket.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb