„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Apró ház fényvisszaverő napelemes üveggel borítva

Minnesota gyönyörű boreális erdei akár -31 Celcius fokot is elérhetik a hideg téli reggeleken, ezért a ház kényelmes hőmérsékleten tartása a legfontosabb tényező. Legtöbben azt gondolnánk, hogy emiatt egy aktív fűtési rendszer beépítése feltétlenül szükséges. A COULSON építésziroda azonban egy különleges alternatív építészeti megoldással helyettesítette azt.

Az éghajlatváltozás egyre szélsőségesebb hatásaival a láthatáron, az COULSON és számtalan építészeti cég szakemberei világszerte kötelességüknek tartják megtalálni a környezeti hatásunk csökkentésének lehetőségeit, felkészülve a szélsőséges időjárási körülményekre. Egy nulla energiájú, hulladékmentes, vízmentes ház, amely hordozható és olyan alacsony hatású, hogy gyakorlatilag láthatatlan, szinte lehetetlen álomnak tűnhet a fentiekben említett körülmények miatt, de COULSON megkísérelte a lehetetlent.

A csapat, köztük Carly Coulson vezető építész, sok kérdést vetett fel magának, mielőtt nekiláttak a projektnek. “Hogyan lehet a három-nullás élet kényelmes, stílusos, megfizethető és alkalmazkodó? Tudnának-e olyan fenntartható kialakítást létrehozni, amely formatervezésileg annyira vonzó, amennyire csak lehetséges?”

A „Disappear Retreat” három kompakt, hordozható házmodell sorozata, amelyeket passzív tervezési megközelítés, könnyen beszerezhető anyagok és kifinomult egyszerűség szépsége jellemzi, a lenyűgözően stílusos és fenntartható eredmény érdekében. A káprázatos tükrözött külső homlokzatnak köszönhetően nem csak teljesen beleolvad a környezetébe, de a 2.4 x 3 x 2.7 méteres szerkezet a déli falába helyezett vékonyrétegű fotovoltaikus modulokkal, valamint a tetőn lévő hagyományos napelemekkel generálja saját energiáját. Az esővizet is gyűjti, szűri, kezeli és tárolja. Minden vízvezetéke a beltérben helyezkedik el, így soha nem áll fent a fagyás veszélye, és a rendkívül hatékony elektronikai készülékek, mint az indukciós főzőlap és a LED-világítás segítenek az energiaigényét sokkal alacsonyabban tartani, mint egy középnyugati átlagos otthoné.

Hőmegtartásának titka mind a hőszigetelésben, mind a télen üvegtetőn és falakon keresztül kapott passzív nap- fűtésben rejlik, amely melegebb évszakokban szigetelt árnyékolókkal modulálható.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A mobilház jelenleg három különféle elrendezéssel kapható, köztük a BASIC nyitott terű modell, az egy ágyas- és fürdős modell, valamint a szaunával ellátott modell. A Disappear Retreat az ivóvíztartályt és szürkevíz-tartályokat a padló alatt rejti el, így a belső terek szabadon maradnak a bútorok és személyes holmik számára. Tükrös külseje lehetővé teszi, hogy az beolvadjon a természetes környezetébe, és a speciális átlátszó ultraibolya szín megakadályozza az állatok falba ütközését.

Továbi információért és technikai adatokért látogass el a COULSON weboldalára!

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb