„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Adaptív újrafelhasználási projekt: egy évtizedek óta használatlan raktárból modern-rusztikus irodaépület

A “Yooshinjae” egy munkaterület, amelyet 2021 augusztusában nyitottak meg újra 11 hónapos tervezés és átalakítás után. A projekt egy leromlott épület újjáélesztését foglalta magában, a szöuli Yongsan-gu-ban. Az átalakítás után a hely egy építészeti tervezőstúdiónak ad otthont. Az eredeti épület 1926. június 23-án készült el, a japán gyarmati időszak alatt. A jelenlegi tulajdonos 1975-ben szerezte meg az ingatlan tulajdonjogát, és saját irodaépületként használta. Miután a vállalat elköltözött, közel 30 évig irattároló raktárként maradt felügyelet nélkül.

A projektet kivitelező Yooshin Architects & Engineers a fő hangsúlyt az építészeti örökség helyreállítására helyezte. Minden olyan törekvést, ami új identitást adna vagy megváltoztatná az épületet, a kezdettől fogva kizártak, és inkább a múlt építészeti nyelvezetét, építési módszereit és anyagait követték. Ezek a fontos elemek határozták meg a tér karakterét és hangulatát.

A javítási munkálatokra rengeteg időt és energiát fordítottak, mivel az épületet úgy kellett modernizálni, hogy megfeleljen a jelenlegi igényeinknek, miközben meg kellett őrizni a korábbi lakók által hátrahagyott maradványokat. A súlyosan megrongálódott cseréptetőt, amely az esőtől beázott, teljesen újjáépítették. Ennek során a tetőszerkezet elkorhadt részeit kicserélték vagy megerősítették, valamint javították az épület a szigetelési és vízszigetelési teljesítményét.

A gépészeti, elektromos, távközlési és tűzoltó berendezéseket a hatályos építési előírásoknak megfelelően újonnan telepítették. Az olyan mélyépítési munkákat, mint a szeptikus tartály és a kő támfalak, a meglévő helyszíni körülmények teljes körű felülvizsgálata után javították ki, az esővízkezeléssel és a kertépítészeti tervvel együtt. Amikor új anyagokat hoztak be, pl. szárnyas ablakokat, a tervezési döntést a kutatás során szerzett történelmi feljegyzésekre hivatkozva hozták meg, hogy javítsák a tartósságot anélkül, hogy az eredeti épület történelmiségét veszélyeztetnék.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső teret a kiszolgáló létesítmények kivételével egyetlen nagy nyitott térnek tekintették. A szerkezeti falak közötti ajtókat, válaszfalakat és mennyezeteket, különösen a múltbeli bővítésből vagy javítási munkálatokból visszamaradtakat eltávolították, így minden helyiség vizuálisan nyitottá vált, miközben feltárta és kiemelte az épület történetét a megtalált állapotban.

A bútorokat úgy választották ki, hogy könnyen mozgathatóak legyenek, a tér variálhatóságára összpontosítva a felhasználók száma és a tér rendeltetése alapján. A nyitott alaprajz koncepcióját nagyban befolyásolta az az időszak, amikor a COVID-19 járvány közepette a “Yooshinjae” átalakítása zajlott; nem lenne helyes, ha egy épület használhatóságát csak egy bizonyos használatra korlátoznák. A gyorsan változó környezet olyan tért tett szükségessé, amely képes alkalmazkodni a folyamatosan változó igényekhez, és képes különböző felhasználási módokat befogadni.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb